All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Kraftiga räntesänkningar från Skandiabanken

Idag Norges Bank annan kraftiga räntesänkningar . Guvernör Svein Gjedrem och hans kollegor sänkte räntorna med 0,5 procentenheter till 2 procent.

LÄS OSS: Ska du välja en fast ränta nu?

Skandia skär mer

DinSide har kallat runt till några av de största bankerna i landet och frågade vad de skulle göra med bolåneräntor. Ett antal andra banker har sagt att de kommer att se över sina villkor efter dagens penningpolitiska möte.

En bank är dock på gång direkt. Skandi Bank säger att de sänker räntorna på bolån med 0,80 procentenheter. De nya räntevillkor kommer att gälla från den 8 april 2009.

- Räntesänkningen sker som ett resultat av nedgången i priset på pengar på marknaden, och för att stärka bankens konkurrenskraft, enligt Skandiabanken.

Nu sägs att många har väntat på en läcker räntesänkning från Skandiabanken. På senare tid har banken varit långt under DinSides lista över högsta hypotekslån:

lån 1 mill | lån 2 mill | första bostadslånet | BSU

Du kan också följa Financial Portal. nej, för uppdateringar om ränteförändringar.

Ändras inte

Men inte alla banker har omedelbara planer på att sänka bostadsräntorna.

Storbrand Bank väljer att se hur marknadsräntan utvecklas innan de gör räntejusteringar.

- Vi har beslutat att inte sänka räntorna idag. Vi fortsätter att göra kontinuerliga bedömningar, bland annat kommer vi att bedöma hur marknadsräntorna stabiliseras, säger informationschef Hanne Gudding i Storebrand till DinSide.

Lån nästan utan ränta

Räntorna uppnås nog inte med den första. Norges Bank anser att styrräntan ska ligga i intervallet 1 till 2 procent under perioden fram till juni.

Vidare rapporteras att nyckeltalet minskar med 1 procent under hösten.

- För att bromsa nedgången i aktivitet och hindra inflationen blir för låg, är det lämpligt att fastställa räntorna låga, säger vice riksbankschef Jan F. Qvigstad.

Om styrräntan föll till den här nivån, och marknaden är fortfarande låg, finns det anledning att tro att bolånekunder över hela landet kommer att få mycket mer pengar att spendera.

Vad betyder förändringen för dig?

Hur mycket du sparar på banken, skär din hypotekslån beror givetvis på hur mycket lån du har.

Med DinSides ränteberäkare kan du beräkna hur mycket du sparar om din bank släpper din bostadsränta. Kalkylatorn finns här .

Kontrollera DinSide Prislistor:

Lån 1 Mill | lån 2 mill | första bostadslånet | BSU

ADVERT

Mest populära