All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Rostfritt badrum i varma färger

Här finns ett stort badkar och separat duschrum, nischer i tvålens och telysmuren och gott om skåputrymme, alla inslagna i gyllene deniers.

Helt vitt badrum var aldrig tillämpligt på denna familj, som helt renoverat ett gammalt badrum på 1950-talet. De har valt kakel, beige och bruna plattor på väggar och golv samt badrumsskåp i valnötträd. Badrummet är utökat både i längd och bredd. En vägg revs för att hämta några kvadratmeter från ett intilliggande rum för att expandera badrummet i ett bekvämt familjerum på fyra.

Tidigare var det ett grönt badkar med ditto handfat och toalett. På väggarna var "iskalliga" badrumsplattorna artsy upplysta falskmarmor. I sin tid exklusiva mode, men för de flesta idag inte särskilt populär.

Badrummet var dessutom inte ordentligt försedd med membran, och det var därför nödvändigt för användning på grund av total förnyelse.

När rummet var avskuren av gamla möbler och förlängdes i längd och bredd, hade resan kommit för att ge rummet rätt design. Paret utformade många olika skisser innan de nått slutresultatet.

Deep tub. Badkaret är djupare och större än normalt. På den korta väggen finns utrymme för nischer för att lagra tvål och för atmosfärisk belysning.

Lätt att använda

Så fort vi stiger in i badrummet ser man första hörnet dusch som är stort och rymligt med glasdörr front, vilket gör att spill hålls på plats här. Bakom duschrummet är badkaret, som är större och djupare än normalt, placerat. Paret har två döttrar som är glada att simma och det var därför viktigt att ha ett badkar av viss storlek som de gillar att simma ihop. Mamma och pappa kan också sträcka sig in i badkaret när de behöver "ladda batterierna". Väggmonterad toalett ligger i hörnet strax under fönstret.

För att få plats med fler skåp i ett badrum är oftast en liten bedrift i sig eftersom det finns sällan mycket utrymme att leka på hantverkslösningar. Här var de efter mycket fina kung i båda höga skåp, underskåp och en solid bänk valnöt, nära diskhon att lägga ner toalettartiklar på. Arkitektonisk utsmyckning i form av fat ljus och stenar har också varit plats för badrummet, som nu har blivit så mycket välkomnande, varm och inte minst praktiska.

ADVERT

Mest populära