All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Lagring av pellets

Bränder med pellets är både ett enkelt och effektivt sätt att värma hemmet. Det ger ett stabilt och förutsägbart energipris och kommer att ha mer komfort än vedeldad spis.

Det faktum att dessutom är möjligt att få stöd från Enova installation av pelletskaminer, vilket gör att en del börjar att betrakta detta som en topisk värmekälla.

Väskor eller pärlor Tänk på hur man sparar pellets innan du investerar i en pelletskur eller pelletskamin. Pellets levereras vanligtvis i 12 eller 16 kg små påsar, i 1000 kg bulkpåse och i bulk.

- Pellets levereras i bulk av tankfartyg som blåser den i en silo som ligger utanför eller inuti byggnaden. För bränning pelleten i småhus är det vanligast att få levererat pellets små säckar på pallar eller i säckar, skriva Housing Heat.

Bör vara eldfast Även om pellets har mindre volym än vedet, krävs det lika lagringsutrymme. Och det ska vara brandsäkert.

- Pellets ska förvaras i en behållare som inte kan brinna. Behållaren ska ha ett tätt lock. Du kan lagra upp till 8 m3 bränsle i det första rummet, förutsatt att det är utformat som en brandcell skriver Enova.

Läs också:

Gör dig redo för svalare dagar

Vi är i årets första höstmånad. Det är dags att vara redo för svalare dagar.

Pelletsskinn: Pellets är heta när pellets värms upp. Då behöver du bra lagringsutrymme. Foto: Colourbox

Pellets Silo för husägare KL Miljøvarme rekommenderar pelletssilo, särskilt för dem som byter ut en oljepanna med pelletspanna.

- för en vild som i genomsnitt har använt 3000 liter olja per år, kommer det att gå med cirka sju ton pellets, som har en volym på 10 m3. Det är vettigt att bygga en pelletsilo med en volym på 10-12 m3 för att klara en fyllning per. år och sedan helst full av sommarmånader, skriver Kjell Langsrud, ägare till KL Miljøvarme.

Obegränsad lagringstid En pelletsilo ger dig möjlighet att lagra större mängder pellets. Detta ger dig möjlighet att få billigare pellets. Men kom ihåg att det är lite klokt att installera silo om du inte är en stor konsument av pellets.

- Pellets ska betraktas som en fräsch produkt. Detta innebär att bränsleegenskaperna kommer att minska om de lagras i flera år. Det är en bra regel att lagret töms i slutet av uppvärmningssäsongen, påpekar Enova.

Läs också:

Skydda dig från påsknedbrytningar

Påsken är högsäsong för inbrott i hemmet. Skydda ditt hem genom att vidta några försiktighetsåtgärder innan du går till påsk. Vi har råd.

ADVERT

Mest populära