All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Stoppfönstervinduutsikt

Passers-by och grannar kan vara trevliga, men kanske varken eller vill du att de ska se direkt in i ditt badrum? Lösningen kan vara självhäftande fönsterfolie.

Användbar inredning

Idag får du högkvalitativ plastfolie och ett brett utbud av olika dekorativa mönster. Fönsterfolien är fastsatt elektrostatisk till vägen utan användning av lim eller andra fästelement.

Bögen är att folien avger ljus och dekorerar, samtidigt som man förhindrar irriterande synlighet. Det händer också att man har den uppfattning man vill släppa. Då kan plastfilmen även gynna, men behåller mycket av ljuset.

Fönsterfolie skärmar för oönskad visning, samt bidra till ett bättre inomhusklimat. Foto: Fantasy Interior.

Läs också:

Titta så smart! Det här badrummet har ett doldt tvättstuga

Familjen Ålesunds lugna gästrum har en hemlighet: I skåp och lådor finns ett fullblodigt tvättstuga! Här berättar ägaren om hur en ...

Fönsterfolie har inte bara praktisk funktion, det är också dekorativt i sig. Flera märken finns på marknaden, inklusive Lineafix och d-c-fix, som kommer i ett stort antal mönster.

Designen varierar från färgglada "glasmålningar" till droppar, rader, frostat glas och ränder. Mönstren är präglade i plasten, vilket ger en unik färgspel och ljusbrott i folien.

Om du inte är så glad att den är dekorativ, kan du köpa enkla fönsterkapslar på Ikea.

Reglerar värmen

De skadliga UV-strålarna stoppas också effektivt. Detta gör möbler och textilier inte blekna. Med fönsterlucka monterat på fönstret släpps värmen genom glaset.

Det värmer ut ur solen en varm sommardag blir mindre och att mindre värme kommer att släppas på vintern. Samtidigt är fönsterkåpan mycket transparent och släpper 70 procent av normalt solljus.

Läs också:

10 nyanser av solskydd> 999> Solskyddsområdet är bra. Här tittar vi på tio av de vanligaste formerna för solskydd.

Fäst plastfolien

Folien är fast med statisk elektricitet och är mycket lätt att montera.

  • Utgångspunkten är en helt ren fönstersyta, använd helst mikrofiberduk för rengöring.
  • Spruta rent vatten på fönstret, sätt på folien och stryk ut med en spik, och den håller sig på plats i flera år.
  • Fönsterfolie kan ställas in och tas ner så många gånger du vill utan att förlora din bilaga.
  • Självhäftande Gecko

Fönsterfolien är självhäftande och matar med statisk elektricitet. Foto: Intag

Kan du komma ihåg att ha sett en gecko, en stenig ödla, en varm södra sommardag? Känd för att hålla sig fast på husets väggar. Denna varelse skulle ha inspirerat namnet bakom ett alternativ till plastfilmen; nämligen det självhäftande ämnet Gecko.

tygytan är silikon och fäster vid en slät yta. Det kan tas på och av flera gånger, och tvättas utan att förlora effekt. Välj mellan jämn skärning till önskad form eller köp av färdiga former eller former. Tyget kommer i flera grader av genomskinlighet, och i många färger och texturer.

Källa: ifi. nej

Läs också:

7 fel du fixar dig själv i badrummet

Har du ett avlopp som luktar illa eller en toalett som strömmar? Ta tag i de små fel i badrummet innan problemen blir större och dyrare. Vår expert Roger ...

ADVERT

Mest populära