All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Stoppa ant promenader i

Efter en lång vinter i nästan ett viloläge, vakna myrorna att leva när vårsolen värmer marken och husväggarna. Myrorna lever ofta på utsidan, längs husets väggar - andra gånger upprättar de bostaden i husets väggar eller golv.

En stor del av maurotsna som bor i landet kan riskera möte i huset och letar efter mat. Det vill säga köket är ett ställe som dessa små kryper vanligtvis dyker upp. spill och aptitfraktioner att dra inomhus, men även badrummet kan vara populärt.

socker myror

Socker myror är en vanlig vårgjest i många kök

Den vanligaste av dem är socker myror eller "svart jord myror." Genom att följa det på kan du identifiera var de hör hemma.

- Genom att upptäcka när myrorna är aktiva kan du säkert ta reda på om gården är inomhus eller utomhus. Om det bara finns aktivitet på vår och sommar är boet förmodligen utomhus. Men Hit myror hösten och vintern är det också troligt att godset är i ditt hus, säger Inger Strandgaard Løvaas, som arbetar med maurbekjempende produkter på Krefting.

Myror i isopor.

Den söta majsen har visat sig vara bra i nyare badrum.

- Myror trivs bra i polystyren, Løvaas är beroende av; "Vissa nyare badrum har isolering på gjutplattan och med värmekabel över", säger hon.

Bekämpa myrorna

- Det finns möjligheter att bekämpa myror själv, fortsätter Løvaas, - produkterna köps i detaljhandeln. Skulle du bli av med myror kanske du vill behandla både utomhus och inomhus. Om du har myror finns det säkert sprickor eller slipsar i basen där de har kommit in. Börja därför behandla området till och på grundväggen för att göra det mindre attraktivt för myrorna. Spraya inte någon nedsmutsning under kläderna.

Effektiv organ för myror bekämpning

Nippon Maur Ett styrsystem är ett effektivt medel för att bekämpa myror

Det finns flera varianter av medel dödar myror.

"Vi har effektiva medel för att bekämpa myror, säger Løvaas." Vi talar om strutpulver, spray, vattningsmedel. Vid användning inomhus rekommenderar vi "förgiftat kött". Du kan lägga ut lådor med till exempel Nippon Maurice-låda, eller du kan använda det traditionella läkemedlet, Nippon Antidote. Här kan du köpa röret ensam och smeta innehållet i en grov yta där du ser myror roaming - eller köpa röret som en del av Nippon Maur Control. Här finns 2 skåp för att fylla motgiften. Alternativt kan du spraya med Nippon Ant och Insect Dropper.

Utomhus, andra tekniker är mest effektiva.

- Vi har också en produkt som heter Kirk. Detta är ett mycket effektivt strykpulver. Vi har också en Kirk-variant som löser upp i vatten och som vattnas där myrorna går vidare. Lösningen används längs huvudväggen eller i häckar där myrorna brukar hitta sin livsstil. Medlet utrotar myrorna i det område som behandlas. Detta är en typisk utomhusprodukt som slutar Løvås.

ADVERT

Mest populära