All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Stoppa osynliga mögel attackerna

Mögel och svamp behöver fukt och värme att växa. De får dem i badrummet. Dessutom behöver de något att leva på, och tvål fortfarande förses med vatten genom de mikroskopiska porer fogarna mellan plattor i duschen, är en favorit måltid. Genom försegling i porerna i lederna för att hindra vatten från indragnings bakom plattor och avlägsnas därigenom lätt två av de tre villkoren för förekomsten av mögel och svampar.

enkel metod

Porerna i lederna är förseglade på ett bekvämt sätt med en impregneringsmedel för kakelfogar och inom några ögonblick har vi bidragit till att förhindra sjukdomar i andningsorganen på grund av svampar och mögelsporer i luften!

Den fuktighetsimpregnering vi använder innehåller silikon och vax och är ofarligt för människor. Den ofärgade vätskan är viskös och har en liten doft som påminner oss om den impregnering vi använder för vinterskor och sköldpaddor.

Innan substratet måste vara ren och torr, och fogen bör ha botas helt igenom.

Hur man gör

1. Applicera impregneringen rikligt. Impregnering säljs i pumpflaskor för enkel applicering, men metoden medför viss impregnering på plattorna. Där gör det inte någon nytta utan ingen skada heller. Genom att använda en borste kan vi bara styra applikationen till fogen och få en mer stingy applikation.

2. Smörja väl över lederna. Kapillärstyrkan tillåter impregnering att dra väl in i porerna och täta dem så att vattnet från duschen inte kan dra in bakom plattorna. Smörj upprepade gånger om vätskan drar in snabbt.

3. Torka överskott av impregnering på plattorna med en fuktig, luddfri trasa och polera ytan med en torr trasa eller lite papper.

4. Efteråt kommer vattnet att pärla på lederna istället för att dra i dem. Om vi ​​lyckas hålla vattnet ute, förhindras nedsmutsning bakom kakel, och vi har förhindrat respiratorisk sjukdom som drabbar vissa människor på grund av förekomsten av mögel och svampsporer i luften. Varje gång vi duschar tar det lite behandling och impregneringen bör upprepas 2-4 gånger om året. Emellertid är impregneringsmedlet mycket full och en flaska håller för många behandlingar.

ADVERT

Mest populära