All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Stoppa flyttas från

finns det några olika sorter och vad du väljer beror på hur mycket arbete du vill lägga in den.

Du kan välja självhäftande, som en enda kram eller den du fastnar. Listorna finns i olika storlekar och vad du borde välja kan du läsa om här!

1. Börja med att ta bort den gamla listan och rengör ytorna noggrant så att den nya listan passar ordentligt. Här använder vi självhäftande listor så vi måste vara extra försiktiga. Att begränsa listorna är mindre viktigt.

2. För att ta reda på vilken typ av lista du behöver till den specifika fönster, gör så här: Ta en tugga häfte massa (alternativt tuggummi) och placera mellan ramen och fönstret. Stäng fönstret med hasharna. Öppna fönstret och försiktigt lossa häftklammern. Nu kan du mäta tjockleken på den del som pressas samman. Du vet exakt vilken storlek tätningsmedlet ska försegla ordentligt. På förseglingsremmens förpackning är det precis storleken på glidningen som listan passar.

Läs också:

För att byta fönsterlistor

Det är lätt att byta ut fönster listar själv, om du följer de enkla guide som vår Gör-det-själv-expert har gjort.

3. Mät längden på listan. Ofta sätter de ihop två och två, vilket innebär att du mäter sidorna en gång. Dra inte listan, men låt listan vara så länge som den ska täcka. Klipp av listan och gör samma överst och under. För att hålla kylan borta är det viktigt att listorna möter varandra utan att glida. Alla sidor utan gangster sida monteras på ramens platta kant när bågen stängs.

4. På gångjärnssidan sätta en i plats listan på den andra sidan, dvs ram plan yta vänd vindusbuens bak. Detta beror på att listan annars kommer att kunna lösas av fönstret. Även här möter listorna varandra utan att glida.

ADVERT

Mest populära