All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Stolsben med charm

Är du trött på de gamla stolarna din, och har en önskan att göra något för att förnya dem? Vad sägs om att göra något lite annorlunda och måla stolen i en annan färg än resten av stolen? Det ger en cool effekt och du kan välja hur mycket du vill att de ska vara. Måla dem ton-in-ton för ett lugnare uttryck, eller i kontrastfärger till ett barns rum. För en mer lekfull effekt kan du också välja att måla stolsben på samma stol i olika färger och olika höjder.

Målar stolarna i olika nyanser och olika höjder ger dig en rolig effekt.

så här:

Nedan kan du se steg för steg hur man gör det själv. I exemplet målar du hela stolen i en färg innan du lägger en ny färg på stolen. Det är enkelt och snabbt!

Detta förfarande är naturligtvis inte bara begränsat till stolsben - mal benet på matbordet, köksskåp, Säng och skänker! Det ger en rolig effekt, oavsett möblerna.

Släpp. Använd slipmedel eller kvarn.

1. Tvätta och släpp

Rengör stolen väl. Använd ett rengöringsmedel avsedd för användning före målning. Slip sedan med ett fint slippapper eller en kvarn. Då blir färgen bättre på substratet.

Torka bort dammsugaren.

2. Torka bort slipdammet

Det är viktigt att torka bort slipdammet när du är klar matt slipstol. Det är lätt med en mikrofiberduk.

Basic wood.

3. Grundstol

Betygsätt om du måste gå till stolen. Bart träverk bör åtminstone grundas. Applicera primer med en pensel.

Färgplagg över stolen.

4. Paint toppskikt

Tid att måla hela stolen! Välj den färg du vill ha och mall. Två skikt ska vara bra. Du kan också välja att inte måla stolen, och bara stolarna.

Fäst maskeringsband där du vill att den andra färgen ska börja.

5. Fäst maskeringsbandet

Mäta hur långt upp benen du vill doppa den djupa färgen för att gå. Använd maskeringsband för att markera var du vill att stolens färg ska börja. Se till att färgen nedan är helt torr. Välj en bra kvalitet maskeringstejp för att få bra, skarpa kanter.

Skjut lätt över området för att måla.

6. Släpp

Använd ett fint slippapper eller slipskiva för att slipa över det område som ska målas.

Måla stolen i den färg du vill ha.

7. Måla fötterna

Applicera den övre kappan på fötterna i stolen i den färg du vill ha. Måla två lager för bästa möjliga däck. Ta bort maskeringstejpen och du har en cool doppfärgad stol!

Tilta, då har du en helt ny stol!

Blanda och matcha som du vill med de olika stolarna.

ADVERT

Mest populära