All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Sockerrör myra bättre än sitt rykte

Träet till sockeln kan vara nästan två meter långt. Här har de tagit hand om en stråle. (Foto: Anticimex)

De emacierade myrorna kan till och med vara till nytta.

Stamtavla bor i skogen över stora delar av Norge, men mestadels södra och östra Norge. I maj och juni är det på sitt mest trafikerade och det rör sig inuti.

- Förvaltaren blir ofta skyldig i saker som den inte har gjort. De gånger vi ser allvarliga skador i samband med myror, det är i själva verket förfall som är pest, säger Stein Norstein i pest fast Exterminators.

Slutar att bygga

Gallerian är den största myren i Norge och kan vara nästan två centimeter lång. Många tycker att det äter trä.

Läs också:

Har du haft myror på besök?

Har du haft myror som besöker hemmet? Olika typer av myror föredrar olika hem, och inte alla gör så mycket skada.

- Det är inte korrekt. Det stenar i skogen för att göra en slips där den kan leva. När det har tillräckligt med utrymme, slutar det att gnugga. Skaden blir därför inte större, säger Norstein.

Han tror att vissa skadedjurföretag orimligt hotar människor med skördarens potential för skada.

Ett timmer i träet kan vara cirka två meter långt när loggen har byggt upp samhället. Därefter kan det ta flera år utan att skadorna ökar, med undantag för några indikationer på nya mauroveraller ibland.

- Därför säger vi också till folk som kräver att det inte finns någon kris om de inte kan få skadorna i år. Det blir inte värre om de väntar lite. Myror i huset kan säkert vara ett problem, men vi får inte göra det större än det är, säger Norstein.

När skadedjur experter från Exterminators kommer att döda sockerrör myror, ibland upptäcker de skada ägaren inte visste om.

- Myror föredrar att bygga i fuktigt eller rått trä. Det är därför vi hittar läckor som hyresgästen inte visste om. I sådana fall hyresvärden hellre vara tacksamma för att myran i själva verket underrättats om skador innan det var större, säger Norstein.

Läs också:

Nu vaknar ant att leva

vårsolen väcker myra från viloläge. Mauren är hungrig och drar inomhus för att hitta mat.

Användbara trädgård arbetare I naturen bygger stick ant kulle i stubbar och annat virke liggande på marken. Så länge det stannar kvar från huset använder loggen det.

- Som andra myror är träken väldigt användbar i trädgården. Det äter många olika insektslarver innan de äter på träd, frukt, bär och blommor. På så sätt håller myren många skadliga insekter borta från trädgården, säger Norstein.

Om huset attackeras av en käpp, märker du det. Mest sannolikt kommer det att finnas en konstant trafik av myror inuti eller mot huset.Förekomsten av stora mängder vingmus inomhus på morgonen eller myror inomhus på sen vinter är också ett tecken på attack.

Förstör inte Tua Om du hittar tomma strumpor i en vägg på vintern kan det här vara en aktiv attack. På vintern flyttar myrorna in i marken under huset.

- Det hjälper inte att förstöra den tomma tua på vintern. Mauren blir arg och gör en ny slips någon annanstans i huset. Det liknar maurice som sitter i stubbar och träd utanför huset. Att förstöra dessa kan leda till att myrorna från tua flyttar in i huset istället, säger Norstein.

Sticks är varmälskande insekter och solvärme väggar, golv med värmekabel, väggar bakom kylskåp, diskmaskin och liknande är vanliga attackplatser. Ett sätt att hitta trädgården kan vara att hälla ut lite honung i vatten eller lägga ut några insektlarver i maurryn. Då ser du där myrorna går efter de har blivit.

Läs också:

Vallmor

Vallmor är nostalgi, blomsterbäddar och norska sommar. Den dekorativa växten växer både vild och som prydnadsväxter i Norge. Här hittar vi i vår växtkönikymbol ...

- Det är viktigt att hitta trädgården för att lyckas. Och om modergemenskapen har fler trädgårdar, måste de bekämpas samtidigt, säger Norstein.

ADVERT

Mest populära