All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Gamla och gamla duschar

De flesta som köper begagnade bostäder väljer att renovera det nya hemmet i större eller mindre utsträckning för att sätta eget varumärke på fastigheten.

Många vill borsta upp äldre badrum av estetiska skäl, men det är inte tillräckligt att byta badrumsplanering när badning behöver åtgärdas. Du bör överväga hela rummet som helhet.

Korrosionsskada Badrummet har gott fuktskydd i form av hela membran och korrekt släckning är viktigt. Samma sak är att rörsystemet är intakt.

- Vattenrör som helt eller delvis består av fördröjda stålrör måste under inga omständigheter bytas ut. Sådana rör har inte använts sedan 1950-talet och har ofta korrosionsskador, säger Sintef Byggforsk, i handboken för förbättring och återuppbyggnad av badrum i bostäder.

Jämnt liv Men det räcker inte att rören är alla och har god kapacitet. De måste också kunna vara i framtiden.

- Installationernas återstående livslängd ska åtminstone motsvara badrummets livslängd om det inte finns någon möjlighet att senare bytas ut utan att bryta upp de nya konstruktionerna, säger Sintef Byggforsk.

Läs också:

7 misstag du fixa badrummet

Har du ett avlopp som luktar illa eller en toalett som körs? Ta tag i de små fel i badrummet innan problemen blir större och dyrare. Vår expert Roger ...

Livstid: Gamla rör bör endast användas om de kan bytas senare utan att det skadar ingreppet i det nya badrummet.

Synliga rör Om rören är av anständig kvalitet men är avsedda att ha ett kortare livslängd än resten av badrummet, överväg om du vill spara pengar på att byta ut dem och ha synliga rör. Med synliga rör upptäcker du också läckor mycket snabbare och har lättare åtkomst vid byte eller reparation.

- Rören kan placeras synligt på väggen, eller bakom demonterbara paneler eller listor, föreslår Sintef Byggforsk.

Omkopplaren är en fuktfälla. Många av badrummets fuktskador uppstår under avstängningen. Därför finns det anledning att noggrant titta på avloppet när badrummet behöver repareras. En sömn kan ha en livslängd på över femtio år, men kvaliteten på släckning i äldre byggnader kan variera.

Läs också:

"Kan du lägga till nya kakel över gamla plattor i badrummet?"

Och kan du verkligen måla kakel? Våra våta experter svarar på svar till läsare.

- Slå av innan ca. 1965 vanligtvis utan klämning och ger inte nära anslutning till membranet. Sådan släckning måste därför ersättas med rehabilitering för att ge en hållbar densitet för beläggning eller membran, skriver Sintef Byggforsk.

När du vet att membranet är tätt och rören och släckningen är i gott skick kan du gå på den roliga delen av jobbet - för att dekorera badrummet.

ADVERT

Mest populära