All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Fortfarande möjligt att måla

Den sommaren har ingen brådska att skjuta upp jobbet till nästa år. Du kan fortfarande slå den i år. Det finns två faktorer som är nödvändiga om du kan börja:

  1. Väder: Temperatur och fuktighet
  2. Produktval: Oljebaserad eller Vattenreflekterbar

- Det är inte en typ av behandling; måla, fläck eller täcka, vilket bestämmer hur länge du kan hålla. Det som är viktigt är om produkten är vattenavvisande eller oljebaserad, säger Thor Ingar Røneid på Scanox.

Över fem grader

Vattentäta produkter kan användas om det är över fem grader. Vädret måste vara sådant att vattnet i färgen avdunstar, och det fungerar inte om fuktigheten är för hög och temperaturen är för låg. Om färgen eller bönen blir lång utan torkning, kan den i värsta fall bli lättad och börja säga.

Vattenbaserade produkter ska inte användas om mindre än fem grader ute.

Ned till minusgrader

Oljebaserade produkter är inte lika kritiska. De kan användas till minus grader. Leta efter ett snowcrystal varumärke på spännvidden. Men var medveten: Du kan riskera att drunkna om luften är för fuktig.

- Om det finns en stående dagg på färg eller färg, torkar den sent och fasaden kan bli lerig och skärmad, förklarar Røneid.

Hans råd är därför att avsluta målningen tidigt på dagen, så färgen kan torka lite innan dugen säger på eftermiddagen och kvällen.

ADVERT

Mest populära