All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Allt mer i skuldfällan

Foto: Colorbox

->

Foto: Bank2. "Det handlar om att hitta en lösning som alla parter kan leva med, säger Christin Sanders i Bank2.

Nio procent av all skattskyldigheten européer har dålig eller ingen kredit till siffror från Lindorff.

- Det kan finnas många anledningar till att folk hamnar i skuld. Vissa brister överblick över sin ekonomi och skaffa dyra kreditkort kunder att betala räkningar eller finansiera ytterligare konsumtion, säger VD Christin Sanders i Bank2.

- När de är oförmögna att serva lånet, de tar upp fler och fler nya konsumentlån i syfte att betjäna gamla skulder och sådana bollar på sig att sluta med ett utkast till skuld som de inte kan tjäna, Sanders.

Samla skulder till ett enda lån

I slutet av den första halvan av 2007, hade norrmän så mycket som 43, 3 miljarder i fallerade skyldigheter enligt FSA. Det kan finnas många sätt i en skuldfälla, men utvägen är inte alltid lätt att upptäcka.

- Det kommer alltid att vara en fördel att samla alla konsument skuld till ett lån, men om du har dålig kredit och en rörig ekonomisk förflutna kan vara svårt att få ett sådant lån i banken skulle brukar använda. Många människor är därför i praktiken förbjudna från kreditmarknaden, säger Christin Sanders.

Förhandla skuld

Bank2 har upplevt en kraftig ökning av antalet förfrågningar från personer som behöver hjälp.

- Vid förhandlingar använder banken en professionell partner. De kommer att granska alla krav samtidigt som man tittar på gäldenärens betalningsförmåga. Det handlar om att hitta lösningar som alla parter kan leva med, vilket skapar förutsägbarhet och en överblick över ekonomin, säger Sanders.

ADVERT

Mest populära