All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Stenutrymme

Fortfarande väljer fler människor att smula delar av vardagsrummet. I Norge är det utan tvekan en trasig sten som är den mest populära varianten. Den finns i en mängd olika versioner, storlekar, tjocklekar och färger.

Trumman ser till att stenen har ett slitat utseende. Det är rustikt, men elegant. Och inte minst - nästan outhärdligt.

Grå blandning på topp

Men hur upplever återförsäljarna situationen?

- Med oss ​​är det Manor House gråblandning i sex centimeter tjocklek, som säljer bäst, säger Eirik Mæland i stenhandel. nr.

- Det har varit en slaktare i många år. Annars ser vi att vi till viss del börjar göra nuvarande nya trender också här på berget. Det kommer troligen att finnas fler former och typer av yta inom grundstenen och väggen. Olika lösningar för ljus i kombination med stenlacker. Granit och skiffer kommer också mer och mer, informerar Mæland.

Här kan du se fler bilder

Men det finns många överväganden som ska vidtas vid val av sten. Var ska det läggas? Hur mycket vikt borde det bära? Hur är arkitekturen och hur mycket område ska omfattas? Hur som helst skulle det vara lönsamt att vända sig till en specialisthandel. De kan ge dig den hjälp och information du behöver. Oavsett om det bara är valet av sten, eller om det är förfarandet för att lägga om du själv ska göra jobbet.

Granit och betong

- Det finns två huvudtyper av sten för gårdar, granit och betong, säger Eirik Mæland i stenhandel. nej

Granit är mer eller mindre outhärdlig, vilket ger ett mer "evigt" resultat än vad gäller betong (beläggningssten). Å andra sidan är det mycket lättare att lägga beläggningar och priserna är också lägre. Stiftelsen är en mycket viktig faktor för hur bra slutresultatet blir. Därför otroligt viktigt att vara försiktig med det.

Det är också vettigt att använda tjocklekar på tjockleken på beläggningsplattorna. Det är något stabilare än de med mindre tjocklek. Ju mindre tjockleken stenen har desto större krav ställs på substratet. En enkel regel är att om du själv gör jobbet och inte har mycket erfarenhet av substratet, bör du välja sex centimeter tjockt, säger Mæland.

Här kan du se fler bilder

Även vägg

Men sten är inte bara backdroping. Det finns också ett antal typer som du kan bygga med. Oavsett om det är att markera en övergång till blomsterbäddar, eller det är en vägg för att stödja större massor.

- Om jag ger några råd på väggen är det viktigt att det här är på ett frostfritt substrat. Det är också viktigt att använda jorden för att fylla väggen med. Höga väggar eller väggar utsatta för tunga belastningar bör förankras bakom deponeringsnätet (geonett), informerar Mæland.

Kreativitet

När man bygger en vägg eller täcker marken, är kombinationsmöjligheterna många. Du får inte bara behöva använda en slags sten eller en färg. Kombinationen av större och mindre stenar, ljusa och mörka, olika färger och sten i mönster ger spännande gårdar och uppfart. Om du lägger lite mellan stenarna där du kan fylla mark och plantera lite grönt, kommer det att bidra till att mjuka helhetsintrycket.

Dessutom, om du väljer sten där den upplysta är integrerad, kan du få en upplyst uppfart eller en spännande uteplats.

Och glöm inte - stenmagasin värmer. Sedan har du lunk på uteplatsen för långt ut i de små timmarna.

Kontaktuppgifter:

Steinhandel. com tel. 47 51 80 00

www. sten handel. nej

Aaltvedt Betong AS

tel. 35 91 50 00

www. Aaltvedt. nej

Asak Mijøstein AS

tel. 64 00 60 60

www. Asak. nej

Lasken Stein AS

tel. 33 48 71 50

www. jumper sten. nej

BMC Norge AS

tel. 33 30 03 90

www. bmc-Norge. nej

Multiblokk AS

tel. 51 60 99 80

www. multiblock. nej

SL Stenlegging AS

tel. 69 27 63 40

www. stenläggning. nej

Harkestad Concrete AS

tel. 56 38 25 00

www. Harkestad betong. com

ADVERT

Mest populära