All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Börjar våren i miniväxthus

Du behöver inte mycket trädgårdsutrymme för att ha ett växthus. Om du är väldigt entusiastisk kanske du vill bygga ett stort och rymligt växthus, med plats för allt du vill ha. Men om du bara vill ha en liten plats att pussla med mindre projekt finns det många möjligheter.

Dana odla även

Dessutom är det trendigt! "Odla din egen 'trend är på väg att växa både mat och prydnadsväxter, och känna glädjen av att se saker växa. I ett växthus sker det i kontrollerade former och du skapar miljöer för växter som annars kan ha svårigheter i det norska klimatet.

Har du tillgång till några gamla fönster kan du bygga din egen - så här:

Eller ännu större - läs hur här!

Läs också:

Bygga en pool i trädgården

Att bygga en trädgård i trädgården är en dröm för många. Vi har pratat med en familj på Jar i Bærum som har gjort en pool i trädgården.

  • Läs också: 3 roliga projekt till växthuset denna säsong.

Nu är det inte alla som har tillgång till Windows så här hela vägen. Men tomma plastflaskor har de flesta av dem ett litet lager av. Då kan du använda dem på följande sätt:

Här kan du läsa mer om hur de små växthusen fungerar i praktiken.

Mycket enkelt, men kanske inte den mest estetiska funktionen. Om du odlar skönhet och estetik mer än näringsämnen, finns det en rad olika varianter som låter dig följa trenden.

En mini växthus från Ikea, till exempel, ger en liten smak av hem odling, utan att få smuts under naglarna. Åtminstone om du använder den i vindrutan så här. Denna variant kostar 169 kronor.

Läs också:

Hitta växthuset för din budget

Drömmer du om växthus? Här får du inspiration att välja den rätta för din budget - oavsett om du vill ha en bärbar mini växthus för örter eller ...

eller i ännu mindre format, som i denna mini växthus från Design House Stockholm / Kungliga Design. nej (kr 416):

Plastminidrivehus

Växthuset behöver inte vara glas för att få önskad effekt. En plastfolie kan göra mycket av samma sak:

Mini Green från Clas Ohlson (vänster) £ 299 och en liknande variant av Bauhaus, NOK 329.

Se också:

Eco trädgård på 1-2-3 <999 > Det är roligt att växa miljövänligt! Här är de 10 bästa eco-tipsen - och du sparar både pengar och får nya muskler vid köp.

Europris säljer också prisvärda, frittstående pallar som gör det möjligt att växa både här och där, oavsett hur mycket utrymme du har tillgång till. Som ett alternativ, kan du antingen köpa med ett lock eller en mini-växthus i plast (£ 399 för detta exempel på en pall ram av 120 cm, £ 46, 90).

Skapa ditt eget Terrarium

Ett annat sätt att delta i odlingsutvecklingen är att skapa ditt eget terrarium.Då skapar du ditt eget ekosystem i en glasbehållare. Som en liten värld gör du dig själv!

Du kan både skapa terrarium i en sluten och öppen behållare.

Om du har en sluten variant behöver du inte vatten mer än en gång - när du planterar. Efteråt ger ekosystemet på insidan för att behålla sig själv. Plantation rekommenderar växter som ormbunkar, adiantum, mos, orkidéer och begonia till slutna terrarier.

För öppna sorter är det trevligt med saftiga eller andra smågröna växter som inte kräver mycket vatten, skriver Plantasjen. Det finns också luftväxter som inte behöver jord, men kan duscha.

Här är ett komplett exempel på stängt terrarium, från Master Green (tv), 390 kr. Och en grundlös variant i en lampa från Markslöid, 1130 NOK.

Om du vill skapa ditt eget terrarium behöver du du en tillslutbar glasbehållare. Lägg till några stenar i botten och fyll med jord till lämplig höjd. Sätt in växter, dekorera som du vill med dekorationer och kvistar och vatten.

Därefter stänger du igen och låter systemet hantera sig själv. (Källa: Plantage)

Vill du ha mer tips och tricks för hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära