All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Börjar utomhussäsongen med terrassvärmare

På sommaren regnar sommaren och solnedgångar norrmän går till trädgården och på terrassen. Den norska våren är känd för sina kalla kvällar, men med en terrassvärmare kan nattlivet njutas utan frysning. Det finns många olika alternativ tillgängliga på marknaden, både när det gäller användning och uttryck. Vilken ska du välja för din uteplats?

Det finns 3 typer terrassvärmare: Gasdrivna terrasser, elektriska terrasser eller infraröda terrasser. Infraröda terrasser är också elektriska, men de är mer avancerade, och också lite dyrare än vanliga elektriska varianter. Det finns ett antal olika modeller för dessa olika typer, såsom väggmonterade, takmonterade och fristående golvmodeller.

Det är viktigt att titta på det alternativ som bäst passar din egen användning och det utrymme du har på uteplatsen.

Gasdrivna

Gasdrivna terrassvärmare kan värma varma områden, vilket är bra om du har en stor terrass.

- Den vanligaste gasdrivna terrassvärmaren är den som ser ut som en svamp. Det brinner 360 grader och har ett rimligt pris, säger Philip Bryn-Haugland från Novaplan till Bonytt. nr. Det är perfekt för restauranger och stora områden. På en typisk terrass, en stor del av värmen går till spillo eftersom du inte sitta med den i mitten och därför inte utnyttjade värmen som kommer ut på sidan.

En sådan terrassvärmare har en effekt på 12 kW, en rostfri brännare och en steglös inställning av värmen.

- En mycket effektivare gasbrännare är en variant av två "lampor", fortsätter Bryn-Haugland. En sådan terrassvärmare värmer inte sig själv, så all värme används och ingenting går att spela. En sådan modell kostar mer, men sparar mycket konsumtion och är därmed billigare i drift.

GASDRÖM: Innova 1-GT, "Soppen" till vänster, värms i ett cirkulärt område runt det. Den har en effekt på 12 kW och är 2, 20 meter hög. Det har inga pilotflammar och piezo tänder, vilket gör det lätt att tända. Den ligger på 12-1500 kr. Terrassvärmen till höger, Innova Eco 4000 är ekonomisk och miljövänlig och sänker bränslekostnaderna och koldioxidutsläppen med 66%. Detta eftersom det har riktningselement av 2 kw som värmer lika mycket som konventionella 12 kW terrassvärmare. Det är rostfritt stål och är 2, 10 meter högt med hjul. Belägen på ca. 3000 kr. Foto: FOTO: Nova Plan

Elektriska terrassvärmare

skärmarna Hears en norsk dynga sommar

De elektriska terrassvärmare kan delas in i två grupper: normal elektriska och elektriska kvartsvärmare i det låga frekvensområdet (infraröd) Det vanliga elektriska är de billigaste och verk genom att värma luften på terrassen. Detta gör det möjligt för värmen att spela på en öppen uteplats eller om det blåser.

- Men om det finns en täckt terrass eller området är litet, kan en sådan värmare fungera, pekar Bryn-Haugland ut.Han betonar att de billigaste modellerna på marknaden, till några hundkoder, inte rekommenderas.

Elektrisk kvartsvärmare arbetar dock med att värma upp vad de slår. De kommer inte att påverkas av vädret.

- Vi har nu utvecklat en helt ny 2000 watt infraröd modell med integrerad fjärrkontroll dimmer. Det kan ställas in efter behov och väderförhållanden, avslutar Bryn-Haugland. Jag skulle rekommendera en elektrisk terrass värme snarare än en gas, om du har eluttag. Det är både billigare i bruk och effektivare.

Flexibel lösning

Värme den träffar: Innova T1500 I en 1500 watt infraröd terrassvärmare Nova Plan försedda med monteringsfäste Den är underhållsfri och lång levertid lysröret (5000 timmar) Dräkten 10A kretsar Foto: FOTO : Nova Plan

Remote: Den nya modellen från Nova Plan Innova T2000 D, har integrerat dimmer med fjärrkontroll. Det är en 2000 watt infraröd uteplatsvärmare som värmer det träffar. Den har en lång livslängd på fluorescerande lampor (5000 timmar) och passar 10A-kurser (startström 1000W). Det kan tåla vädret. Det är cirka 1500 kronor. Foto: Foto: Nova Plan

FYND: Det finns många prisvärda varianter på marknaden så att dessa modeller av Clas Ohlson. Från vänster: En hängande infraröd värmare som också ger ljus till 499 kr. En avtagbar, stående infrarömare. med oscillerande funktion för bättre värmeavledning. De har två effekter och kostar 349. En stående modell med justerbart stativ för inställning av önskad höjd. Den har 3 effekter och rullskydd för säker användning så att värmen stängs av under rullande. Price £ 499 Väggmonterad variant med fjärrkontroll till £ 699. Foto: FOTO: Clas Ohlson

I de stora varuhus kan du köpa både billigare och dyrare modeller till terrassen. Elkjøp rekommenderar även de elektriska terrasserna.

Nu parkettgolv har en stång

- En modell som vi skulle vilja rekommendera är HV201200, säger Linje Lauvsnes Oddekalv, Chief Elkjøp till Bonytt. nr. Det är en värmare med bra effekt och som inte påverkas av vind. En annan sak som kan vara värt att notera är HV201301, vilket är nytt. Detta är en golvmodell som är indelad i två, vilket innebär att du kan vrida den för att justera var den kommer att värma. Vad som är trevligt med detta är att det också värmer dina fötter om du vill.

Läs också:

Här är de coolaste interiörbilder

olika ANVÄNDNING: Det finns både väggmonterade och stående modeller. Ta reda på vad som är bäst för din användning. Till vänster: Nordiska säsong terrasser HV201301 har två värmare (2x1500W) som kan justeras i flera riktningar. Det täcker ett område på 12 kvm. Beläget vid 1795 kr. Överst till höger: Teclime Terraces TTV2001 med tre värmeinställningar, 650/1250 / 2000W. Den är monterad på väggen och levereras med kabel. Belägen på 399 kr. Nederst till höger: Nordic Season terrasser HV201200 är en 2000 watt infraröd värmelampa med väggmontering. Belägen på 1295 kr.Foto: PHOTO: Elkjøp

Håll ut ur rutan

Därför ska du ta bort fågelhuset

Sommarens början med ett växthus

25 superprogram för småbarn

ADVERT

Mest populära