All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Humöret uppe plast

En ny vår för trädgårdsmöbler

  1. Krydda din plast
  2. Magi med metallmöbler
  3. Behandling av trämöbler

1: A real tvätt

har du tagit grundläggande forholdssregler och skyddas trädgårdsmöbler under tak eller dra på vintern, det är nog inte större operation som krävs för att få plastmöbler i toppform för sommarsäsongen.

Men efter en vinter under presenning, i ett uthus eller i källaren, förtjänar möblerna en riktig tvätt! Det finns specialprodukter för detta, till exempel låna de olika färgtillverkare "till storstädning" eller "pre-wash" produkter till denna eller så kan du använda ett tvättmedel för plastbåtar - som kommer att bita på mest. Om du inte har någon av detta till hands, kommer du att komma långt med ett bra gammaldags tvålvatten.

2: Polish

En diskbänk ger rena och vackra möbler, men du kommer att vilja dem att lysa lite extra - och inte minst - stanna vacker längre och vara lättare att rengöra, rekommenderas att sätta dem i ett vax som är skräddarsydda plastmöbler.

Det här är vad du köper från de flesta platser som säljer plastmöbler, eller du kan kontakta din närmaste färghandlare. Vuxen är polerad med en mjuk trasa i cirkulära rörelser.

Du bör följa styckena, oavsett om du har gamla eller helt nya möbler. Nedan följer några bra tips om hur man hanterar plastens problemområden .

Med en bra tvätt och lite polish blir gamla och smutsiga plaststolar nya. Foto: www. ifi. nej Visa mer

Fläckar som inte vill gå bort?

Om du har fläckar eller skador på plasten som inte kommer att gå iväg (till exempel simmare) kan det här lösas genom att glida ner det aktuella området. Använd polerad stålull av typ 0000 (den finaste stålullen) för att torka av skadad plast. Arbeta med lätt hand.

Tips: Om plasten har stor eller djup skada, kan det vara bra att sanda ut lätt med fint sandpapper innan du bär fin stålull. Tänk på att både sandpapper och stålull kan klia på plasten, men efter att ha slutat med vax ser det bättre ut än stora fläckar eller prickar.

Blekad plast

Solen är den största fienden av färgade plasttillverkare. Tillsammans med regn och vind gör solen för att sprida plastmöbler kan förlora färg och släta ytor kan känna sig porösa eller mätta.

Färgade plastmöbler kommer att blekna. För att minimera problemet rekommenderas att du lägger färgade plastmöbler under tak eller under presenningar när du inte använder dem.

Källa: Nordsjø, Jotun, Maling1000, Informationsbyrå för färg och inredning.

ADVERT

Mest populära