All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Våren nya trädgårdsböcker

Det har länge skratts i fingrarna av haggale runt om i landet. Vissa har förmodligen början på säsongen med frön och sticklingar och kanske lite repatriering och beskärning av övervintrade växter.

Men på våren går det verkligen, det begränsar vad vi kan göra. Då kan en trevlig tidsfördriv vara lite i vårens nya hobbyböcker. Här är ett urval böcker som du hittar i hyllorna i vår.

Blommor och buketter: En handbok för alla blommaälskare.

Blommor och buketter av Isabella Smith

Denna magnifika bok publicerades i samarbete med norska trädgårdsfest. Ska jag bara rekommendera en trädgårdsbok i år, skulle det vara den här. Kanske inte på grund av nytta, men speciellt på grund av de många och vackra bilderna. Här är båda bilderna av de många vackra buketterna som författaren har gjort, men också närbilder av enskilda blommor och fotokvaliteten är utmärkt. Om du gillar trädgårds vackra trädgårdar är det svårt att motstå denna bok.

Förutom att vara vacker att titta på, har boken några användbara råd. Smith går genom både sammansättningen av färger, hur man gör en bukett steg för steg, för att vaserna använda och hur man får buketten kvar. Det finns också ett separat kapitel om hur man odlar skära blommor, med en liten blomikon. Men först och främst är det så vackert att det är garanterat att glädja en trädgårdsmästares gröna hjärta.

Pallar: Lär dig att designa med burkar.

burkar med stil av Yvonne Dengin

Garden Designer Yvonne Dengin är kanske ett känt namn för mer. Inte bara har hon varit i trädgårdsarbete på tv och släppt flera trädgårdsböcker, men hon har tidigare skrivit för Vi i villa. I årets bok tar hon hand om potthaven och dess möjligheter.

Förutom klassiska teman som val av krukor och växter, och hur man ger växterna de bästa förutsättningarna, tar Dengin också hand om hur man utformar utomhusytan med burkar och får en färdig stil. Om du har ett litet utrymme, men en stor hageglede, kan den här boken vara en inspiration när sommarens uteplats planeras.

Läs också:

Renovering av gamla hus

Else "pinnar" Rønnevig från Lillesand har en lång kärleksaffär med gamla hus. När hon började sin kamp att ta hand om traditionella byggnader ...

Ekologisk trädgårdsodling: Full av användbara råd.

Cappelen Damm stora ekologiska hagebok

Organiska produkter har vunnit mark på senare år, och det är kanske inte konstigt om vi också vill ha en organisk livsstil i trädgården. På så sätt är den organiska trädgårdsboken från Cappelen Damm ovärderlig. Den är omfattande och väl illustrerad och har information om alla aspekter av trädgårdsodling.

Boken är uppdelad i tre huvudkategorier: Grundprinciper; en vacker syn och växa själv.Här får du råd om allt från jord vård och växtskydd till trädgårdsarbete för vilda djur och frukt odling. Illustrationerna är valda så mycket av deras användbarhet som av estetiska överväganden och är således en viktig del av informationsmaterialet. En användbar bok som kommer att hålla upp år efter år.

Weeds: Handy, liten bok.

Ogräs vid Ken Thompson

Thompson har tidigare släppt boken Kompost . Nu är han här igen med en annan behändig liten bok - denna gång om ogräs. Undertiteln är Eco-fighting i trädgården, och därför är det väl sagt att detta inte är boken som ger dig tips om vilka bekämpningsmedel som ska användas.

I stället tar Thompson behandlar miljövänliga val du har. En "kriminell album" av olika ogräs gör det inte bara lättare att identifiera inkräktare i trädgården, men också berättar hur man bäst bli av med dem - kanske med undantag för mark äldre.

- Jag skulle personligen anser en trädgård bevuxen med marken äldre eller parkslirekne, som lika goda skäl att pruta över priset som ruttna fönsterkarmar eller läckande hängrännor - bättre eftersom det i själva verket när de senare problemen är lättare att åtgärda säger Thompson.

Mer inspiration kan hittas i bildgalleriet, med bilder från Informationscentralen för blommor och växter (OBP).

Läs också:

Växthus för nöje och njutning

På ett högt bergsområde med fri utsikt över havet har ett gifta par på Sørlandet format en drömgård för glädje och nytta med sitt eget växthus.

ADVERT

Mest populära