All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Våren trädgårdsböcker

Vinter har börjat släppa, och i flera delar av landet finns det nu en tydlig atmosfär av oss. Ändå är de flesta trädgårdar fortfarande alltför våta, så du borde gå runt gräsmattan, och trädgården borde nog vänta lite.

Då är det bra att vårens böcker redan är ute. Så medan du väntar på att den sista återstoden av snö smälter eller en gräsmatta kommer att torka upp, kan du få inspiration mellan paversna.

För barnen: Ett häfte riktat till det minsta.

Early fastnat

Det är aldrig för tidigt att införa den lilla trädgården glädje och Oskars stora hagebok just till barnen. Här får ungarna en enkel introduktion till vad växter behöver och en överblick över användbara verktyg. Följ sedan olika trädgårdsprojekt som visas steg för steg, allt från enkla keramik till tre våningar jordgubbspottor.

Boken är rikt illustrerad med roliga teckningar och bilder av barn som sår och växter.

Ny omslag: Boken har publicerats före, sedan under titeln "Från frö till frodig trädgård".

Encyklopedi

I trädgårdsägarnas bibliotek bör det finnas minst en encyklopedi om trädgården. Den stora trädgårdsboken - planering, plantering och omsorg är en sådan. Här hittar du information om allt från jord och klimat till grödor och plantering.

Observera dock att detta är samma bok som den tidigare publicerade. Från frö till frodig trädgård. Endast omslaget har ersatts. Boken är översatt från engelska och har betydelse för att vara skrivet för brittiska angelägenheter.

Läs också:

Tid för att plantera inuti

Mars och april är bra månader att frö frön inomhus. Det kommer inte att vara mycket utrustning, och resultatet är värt ansträngningen.

Organiskt Princip: Växa dina egna grönsaker utan att använda skadliga medel.

Med trädgård skafferi

Vill du drömmer att odla mat i trädgården, kan du boka Odla dina egna grönsaker vara en startpunkt. Boken är en introduktion till ekologisk vegetabilisk odling. Den första delen handlar om hur du växer, medan den andra delen handlar om vad du kan växa. Boken är skriven av svenska Lena Israelsson, som säger att hon själv skördar från maj till november.

- Den nordiska odlingssäsongen är så mycket längre än vi tror, ​​säger hon i förordet.

Flower Gifts: "Summer Garden Flowers" är en ikon för växtikon med 250 blommor.

Växt Encyclopedia

I Hageselskapets sommarblommor Tommy Tønsberg hittar 250 sommarblommor som är lämpliga för norska förhållanden. Blommorna är listade i alfabetisk ordning med latinska namnen. Varje blomma är avbildad och presenterad med information om höjd, färg, förökning, plats och användning.

Boken har lagts upp i samma stil som Trädgårdsföretagets fleråriga bok , som kom ut för två år sedan. Tillsammans utgör de två böckerna ett bra riktmärke för trädgårdens blomsterarrangemang.

Få inspiration: "Snoop Out" visar hur man gör allt från fågelbräda till flytande docka.

snickeri trädgård

Trädgårds är naturligtvis mer än växter och blommor, och det finns trädgårdsböcker för dem som är praktiskt utan en grön tumme. Snarkning - 65 Praktiska hobbys Nödvändiga projekt är en av dem.

Boken är bekvämt beläget. Här hittar du idéer för konkreta projekt, med mål, materiallista och steg-för-steg-strategi. Boken är full av projekt som kommer att vara användbar för trädgårdsägare alla mindre fall växtbord, blomspiror och drivbänkar för större projekt såsom trädgårdsmöbler, växthus och terrasser.

Läs också:

Planera din trädgård NU!

Höst och vinter är dags att planera trädgården. Så här börjar du.

ADVERT

Mest populära