All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Våren trender 2011

Finanskrisen, miljökatastrofer, terrorism och krig har dominerat nyheterna i de senaste åren. Det har gjort något åt ​​oss. Trenden visar en mer dämpad och inåtvänd stil. Vi söker nu lugn och ett liv i balans med dem vi älskar. Från "Hur skapar man stilen" vi går nu mot "så skapar du upplevelsen." Interiören har en bra atmosfär som gör att vi känner oss bekväma. Det är dags att andas djupt in i magen och lugna ner för en hektisk dag.

Naturen kallar

Gemensamt för vårens interiörer är att naturen är huvudtemat. Men inte alla slags natur. Inte så stel och vild, men varm och mild. Trenden i år är också mycket om miljöskydd och vård. Bakom oss ligger en hel del användning och kasta. Fokus ligger nu på kvalitet och produkter som är hållbara och användbara. Personliga handen försvagar inte för god kvalitet. Modern design uppfyller kraven på allt från utseende till varaktighet.

Fokus på helhet och atmosfären

Stylistic utmanade konsumenterna att montera saker på nya sätt. Färgerna är tillbaka på väggarna. Textilierna markerar med mer volym. Mattorna är korta och golvbrädorna är grova och breda. Nu handlar det inte längre om att köpa nya kuddar, filtar och lampor för att skapa en ny stil. Fokus ligger på de stora lägenheterna: vägg, golv och textilier / fönster. Utmaningen är att skapa en helhet med de olika elementen som i sin tur ger inredningen en bra atmosfär. Det är dags att framföra gamla traditioner. Gamla möbler har fått sin rennesanse. Vi kommer att omringa oss med saker och färger som ger ett bekvämt humör. Hälsa har också blivit viktigare. Många går nu efter färg utan fördunstning och lukt. Färgerna sträcker sig från det mycket ljusa till nästan svarta i brunt och grått. Men vi hittar också spännande exempel på blå, grön och röd.

Textil mässan Heimtextil i Frankfurt var följande fyra trender för 2011 presenteras:

Sober lyx - kvalitet framför kvantitet!

Denna trend visar en återgång till grundläggande och traditionella värden. Konsumentbeteendet har förändrats. Vi har nog. Ska vi ha något nytt, önskar vi att produkten präglas av kvalitet och lång livstid, men också något mer än det. Miljövänliga produkter visar också att du har en känsla av ansvar. Saker vi omger oss med måste ha hållbarhet och betydelse. Traditionellt hantverk gör comeback. Detta är relaterat till ett ökande behov av att veta vad som ska köpas. Konsumenter söker produkter som du kan bygga emotionella band med. Företrädesvis saker har en historia där du får höra allt från vad designern tänkte, hur han eller hon växte upp. Vi tar hand om oss med lyx och komfort utan att bli överdådig. Vi kommer att se en hel del god kvalitet filtar i år, inklusive exklusiva cashmere, men en filt är nog!

Etnisk folklore - Korskulturer

Här ser vi tydligt hur traditioner slås på sina huvuden när etniska influenser från hela världen möts. Detta är en glad och lekfull stil. Genom att kombinera färger och mönster på ett nytt sätt, blir gammal och skräp för skatter. Men denna trend står också för en kombination av global kunskap och lokal produktionsteknik. Här möts emotionell styrka och tradition med innovation och effektiv funktionalitet. Tillsammans blir det en symbol för framgångsrikt modernt hantverk. Expressiv, konstnärlig design och grafik genererar energi och dynamik för denna stil. En förening över kulturer där moralen är hög.

Funktionell design - Fri från hängivenhet

Den globala finanskrisen, naturkatastroferna och ett överflöd av produkter har orsakat att människor slutar tänka och reflektera över deras nuvarande livsstil. Vad är verkligen viktigt? Behöver jag den här produkten? Konsumenterna är trötta på design för designens skull. Denna stil står för enkelhet, tillgänglighet och en inbjudan att använda. Produkter ska ha en funktion och vara fria från oärlighet och invecklade tekniker. Den rena, blygsamma och neutrala är firade. Dessa produkter är avsedda för daglig användning. Det måste vara enkelt, ärligt, användbart och bestående.

Rough Crafts - Tillbaka till det förflutna

Designen i denna trend är inspirerad av en återupplevelse av hantverk från en gammal tid. Vårt förtroende för regeringen och den ekonomiska förvaltningen har brutits. Konsumenterna strävar efter att få mer självkänsla och vill ha en hållbar livsstil. För att uppnå detta finns det några som bryter sig bort från sin normala livsstil på ett radikalt sätt att leva i ett med naturen. Människor söker karaktäristiska, individualistiska särdrag som präglas av ofullkomlighet snarare än perfektion. Det här är en primitiv stil, där du tar en paus från iPad och iPod. Det är primitivt, grovt och osant. Hantverk och textilier är grova med mycket struktur. Stilen präglas av en ny generation av designers som vill överföra glömda färdigheter och hantverk till moderna tider, i syfte att skapa en meningsfull koppling mellan lokal och global.

ADVERT

Mest populära