All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Otålig

Vem skulle tro att de torra stubbarna i källaren gömmer något så vackert?
De första fröna i marken

Om du inte kan starta vår vår i trädgården än, kan du börja den lilla insidan av vindrutan. Vissa grönsaker, såsom purjolök, tomater och paprika, behöver extra lång preculture för att växa stora och starka växter med bra avkastning. För de med litet utrymme är dessa fina växter först. Purreplantorna är så tunna att de kan tätt stängas tills de planteras. För tomater och paprika kräver man inte mer än 3-4 växter av vardera. För att förhindra att växterna blir långa och tröga på grund av brist på ljus, är det lämpligt att investera i fluorescerande rör med dagsljus som du hänger precis ovanför växterna.

Uppe av källaren

Nu är det dags att plocka upp dolda pelargoner och tårar från källaren eller där de har tillbringat vintern.

Skär alla skott tillbaka och flytta över dem till lite större krukor med färsk färsk jord. Låt dem ha den första ordinarie säsongen med gödningsmedel och placera dem i det lätta fönstret i hela huset. Snart kommer de första gröna skotten att visas, och inom några månader kommer du att ha frodiga blommande växter. Pelargonies älskar solen, medan tårarna vill ha det utan solbränna.

Beskärning

En bit i februari kan du börja gräva buskar och träd. Börja ta bort kvistar och grenar som har brutit under vintern och allt som är torrt och dött. Om du inte drar de tunna bärbuskarna på hösten kan du göra det nu.

De flesta prydnadsbuskar behöver beskärning för att hålla unga och friska. Ta bort de äldsta grenarna direkt nerför backen.

Vårblommande buskar som guldbuskar (Forsythia), Spirea och Lyric skärs efter blomning. Rosor och andra frostliknande växter väntar på dig fram till april-maj.

I slutet av februari / början av mars, när den strängaste kyla har gått, kan du också lossna äppel- och päronträd. Plommon, körsbär, lön och björk kommer att "blöda" relativt mycket från stora sår på våren och bör därför beskäras på hösten.

Läs också:

Vinterarbete i trädgården

Vinter är den bästa tiden att planera förändringar och nya växter i trädgården. Snön fungerar som ett tomt blad och längtan efter våren kan fungera ...

Plocka på våren

Ingenting bär mer bud på våra nybakade björksuletter i vas och mandelbullar. Förutom björkkvistar kan du hämta kvistar av guldbuske, trollkarl, äpple och körsbär. Röda röda kvistar av sibirkornell är också extraordinära dekorativa med de första ljusgröna mössen.

Sätt kvistarna i iskallt vatten, helst med isbitar och låt dem svalna i några dagar för att tina och acklimatisera.Då kan de tas in i vardagsrummet. Sätt kvistarna så ljusa som möjligt så att de nya skotten inte blir bleka och sträckta.

ADVERT

Mest populära