All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Våren tyger

- Det är inte bara en trend som dominerar under våren, men flera, säger inredningsarkitekt Lotte spel Haug Iversen.

Shabby Chic

Shabby chic stil är mycket populärt bland norrmän. Det är mysigt och kännetecknas av den romantiska och kvinnliga. Vita, avtagande trämöbler, pastellfärger, spets och bedårande blommatryck. Shabby chic står i stark kontrast till minimalismens hårda och fina ytor. Stilen är relativt känslig och kanske inte lämpar sig för familjer med små barn, men är stor i stora, gamla hus eller i sommarstugan.

Barock

Barock vanligtvis förknippas med den spännande och påkostade. Stora carvings, pärlor, guld, dekorativa tapeter och stora prisma kronor. Textilierna är vanligtvis tunga och exklusiva med vacker broderi eller viktoriansk spets. Vårt trend är att blanda element från barocken med det moderna, vilket skapar spännande kontraster.

Retro

Det finns fortfarande en hel del retro våren. Mönstren är kända från 1960 till 1970, men färgerna har blivit fräschare sedan dess. Orange, olivgrön, rosa, havblå och röd är färger som går igen. Möblerna är organiska med runda hörn och former, och är vanligtvis plast. Stilen ska inte vara överdriven men brukade nöda ett neutralt interiör.

ADVERT

Mest populära