All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Vårkudde för dummies!

Den som kör en bil på vintern , vet om detta problem. När solen börjar värma och tela'n tiner får du svamp och tvål och tvättar bilen så noggrant som möjligt. Men oavsett hur mycket du gnider, du får inte färgen ren. Svarta prickar och små partiklar av rost täcker dörrens sidor och kanaler, och vid beröringen är färgen mest som sandpapper. Vad är det här och hur blir du av med det?

Se vårt stora felbegränsningstest här!

Viktigt med noggrann förtvätt

- Anledningen till att färgen får den här robusta känslan är främst asfaltdamm och grisavfall. Dessutom bildar små rostpartiklar i det övre lagret av färgen på grund av saltet på vägarna. Men det behöver inte vara permanent. Därför är det viktigt att göra en grundlig pre-tvätt och avfettning att ta bort alla sådana oegentligheter, säger grundare och drivande kraft i detalj Club Norge (DCN), Dennis Horn. Tillsammans med Øyvind Helgedal Nilsen (kallas Ohn i bilvård miljö), måste de nu visa vad som krävs för att säkra ett bra resultat ...

Dennis Horn (till vänster) och Øyvind Helgedal Nilsen visar vad som krävs för att göra bilen klar för våren. Foto: Stein Inge Stølen Se mer Fin långt ifrån ... Foto: Stein Inge Stølen Visa mer ... men långt ifrån bra. Lacken är full av smuts från en lång vinter. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

Se killarna i aktion i videon nedan!

1: PRICK REMOVAL AND BREAKFAST

Lägg till Prick Away On Dry Car. Tänk gärna samtidigt (rengöringsmedel utan syra rekommenderas). Vi testade felgränsen under en tid tillbaka. Här kom Scholl Rim 7 ut som en klar vinnare. DCN-killarna använde P21S Power Gel, vilket också markerade sig bra i testet. De rekommenderar båda de varmaste.

Foto: Stein Inge Stølen mer

2: avfettning

Degreaser (Bilt Hamber Auto Foam) appliceras genom att montera flaska framför en vanlig högtryckstvätt, vilket gör det till ett skum kanon. Auto Skum innehåller instrumentet Surfex HD, vilket är en bra idé. Applicera över spott bort efter att detta har varit på i 5-10 min. Skummet stannar längre i bilen än vatten, vilket innebär att de kemiska agensna kan fungera bättre. Prick Away är inte vattenlöslig. Den Auto Skum åtgärda detta och gör ett Coffee Latte-liknande skum av smuts under bilen.

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

När tvålskummen börjar tömma och produkten torkar är det dags att spola. Om den förblir för lång kan detta orsaka sköldar i färgen. Om du till exempel arbetar i solen och tillåter att någon står för länge i värmen, kan detta hända.Men oroa dig inte: använd bara mer skum, så kommer det att lösa det. En gyllene regel: Liksom samma sak!

Foto: Stein Inge Stølen mer

3: FIRST spolning

När du använder en högtryckstvätt, är det viktigt att inte komma för nära målet. 20-25 cm avstånd, helst vid 45 graders vinkling, är optimalt med användning av standard högtryckspumpar med tryck 130-140 bar. Vid första spol betalar det att spola från botten upp. Då är den nedre delen av bilen våt när kemikalier från toppen kommer att springa. Detta kommer att ta bort produkterna tidigare eftersom det är våtvåt.

Om den första avfettningsprocessen har gjorts korrekt kan man redan se stora skillnader i färgen. De flesta föroreningar är nu borta, men vid beröring vet man att det fortfarande finns något kvar. När du har på sig ett glasögon (dvs lupe och / eller mikroskop) finns det fortfarande några glittrande damm och rostfläckar. Men Dennis och Øyvind har bara

bara börjat ...

Foto: Stein Inge Stølen mer

4: BORTSKAFFANDE spik DUST

För extra grundlig rengöring, gäller nu Carpro Iron X. Den behandlar lack dubbade rester och rost prickar. Produkten är lysande eftersom den får en lila färg när den reagerar med ojämnheter i färgen. Då är det lätt att se var dessa finns och hur mycket det är möjligt. Här fick Autofil skickade ut en liten chock när hela dörrsidan var plötsligt full av lila ränder ...

Foto: Stein Inge Stølen mer

5: sköljning och hantering WASH

Efter ytterligare sköljning bilen är nu klar för beröring handfat, som folk i detaljhandeln heter det. Billiga svampar rekommenderas inte eftersom de plockar upp mycket smuts och dra det här bortom färgen. Allt som kommer mellan tvätt och färg kan eventuellt skapa repor. Därför är det viktigt med ren tvättutrustning. Dyra svampar eller tvätthandskar rekommenderas för optimala resultat. Detailer borste (till höger) är för särintressen ...

Foto: Stein Inge Stølen mer

En hink med rent vatten blandat med en bil tvättmedel. De flesta bilschampon är tillräckligt bra för den här fabriken, men DCN rekommenderar särskilt Chemical Guys Citrus Wash & Gloss. Använd en hink med så kallad "GritGuard" ett galler i botten av hinken som filtrerar bort små grus, sten och smuts i vattnet efter svampen fuktas. För att förhindra att svamp eller handske absorberar gammal smuts, vilket kan orsaka repor i färgen.

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

RESULTAT

Wow! ! ! Man skulle tro att bilen hade varit helt polerad ...! Lacken är hala som en barndomspump. Dessutom är alla rustnicker och degskräp borta - nästan bokstavligen - dagg till solen. Och detta diskbänk är inte dyrt. Produkterna kostar upp till mindre än 1 500 kronor.

Foto: Stein Inge Stølen mer

En smart investering

Det kan låta som en hel del, men om du har gått och köpt dessa saker, du har tillräckligt för att hantera under en lång tid.Det är med andra ord en investering. Det är inte bara när det gäller att använda bastvättar som i det långa loppet, det är mycket dyrare, men också med avseende på färgen på din bil, vilket definitivt kommer att vara längre och ser mycket bättre ut.

För mer information om hur du tar hand om din bils yttre, rekommenderar vi att du besöker Retailers Club Norges hemsida.

Vi gjorde och fick mycket kycklingar visare ...

DETALJER KLUBB NORGE PRODUKTIONSTIPS

Om du köper dessa produkter och följer anvisningarna ovan är du garanterat ett bra resultat.

1. PrickBort, 1L

£ 79.00 hos Swissvax. com

2. Bilt-Hamber AutoFoam, 5L *

Kr 259, 00 vid Bilnerden. nej

* förutsätter att du har högtrycksdynor

3. CarPro Iron-X, 0, 5L

Kr 169, 00 vid Exint. com

4. Chemical Guys Citrus Wash & Gloss, 4L

Kr 449, 00 på Scandicshine. com

5. Handfat 18, 9 liter med Grit Guard och lock

Kr 399, 00 vid Exint. com

6. Microfiber handfat

NOK 119,00 på Scandicshine. nej

Totalt: $ 1474, 00

ADVERT

Mest populära