All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vår trappa

- nattfrost kommer och går, och de flesta sommarblommor är känsliga för frost, men vi har vissa undantag. Rötter, lökblommor och ranunkels är några av dessa. 'Tete-a-tete' i burkar liva trappan och längs med styvmor dessa burkar skapar en mysig blå himmel, säger VD Helen Bergh vid Informationscentralen för blommor och växter (OBP).

Gultar, dumplings och lökblommor är de enda blommorna som tål vissa grader av kyla. Trots att plantorna kan verka lite ut efter en frostkväll eller två, kommer de snart att stiga igen. Om det finns frostnät över en lång tid, uppskattar växten att få komma in på en heta plats för att värma upp en liten stund.

Ranunkler i burk. Foto: OBP

Då är burkarna absolut vackra att plantera in eftersom de lätt kan flyttas. Om du planterar stammar tillsammans med lök, som påskliljor, kommer du att få en riktigt färgglad fjäderundersökning på trappan.

Resistent mot minus 5C °

Penséer växter är så tunn och skör så man skulle kunna tro att de skulle dö av en frost natt, men inte den här gången. Stemor kan klara fjäderns förändrade temperatur, även ner till -5 ° C. Men stammar tål inte torkning, så det är viktigt för regelbunden bevattning.

Se även:

Hur man får TV-signaler i flera rum

TV i flera rum är något som många familjer vill ha. Vi förklarar hur det görs i praktiken, både för fulla erbjudanden och enklare lösningar.

Stemor gör vårmood på trappor och tål låga temperaturer. Foto: OBP

Var god lägg till en liten fjäderfä till burkarna, så kanske de blommar tills sommarblommorna är redo för plantering. Fade blommor plockas bort i slutändan, detta kommer att förlänga blomman. Efter blommande kan stammar kapas ner, och på sommaren kommer de igen med en ny blomma. Penséer kan placeras nästan var som helst, men föredrar sol till halvskugga

Små påskliljor

'Tete-a-tete' är en liten planta i jämförelse med andra påskliljor, ty de är endast 12 till 14 cm med två eller tre gyllengul blommor. Denna påsklilja är så populär att den är den fjärde bästsäljande påskliljan i världen. De gula påskblommorna är lätta att bry sig om, bara se till att du regelbundet vatten. 'Tete-à-tete' tål lite frost och kan tyckas vara utomhus för att välkomna alla som passerar.

Tete-a-tete. Foto: OBP

Se också:

Höst Pursuits i trädgården

Även om dagarna är kortare och svalare, är det mycket mixtrande med utomhus.

Om du vill sätta 'Tete-a-tete' lök i trädgården efter blommande kan detta göras. Blommestängerna skärs på marken, medan de gröna bladen tillåter en att förbli. De kommer att få näring för nästa års blomning. 'Tete-à-tete' är lätt att växa i full sol eller delvis skugga.Lukten växer frivilligt, så den bör delas var 5-10 år för att förhindra för många lökar. Som alla lökblommor ska löken placeras i väldränerad mark ...

ADVERT

Mest populära