All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vårgräsklippare

Bland vårens nyheter hittar vi både en sadelklipper för dig med stor gräsmatta och små, rena skärare för dig med en liten trädgårdslåda. Här är priser som ger en kraftfull inträde i din plånbok, och mer vänliga priser som låter dig gå ut och köpa en ny klippare strax efter påsken.

Under våren kommer det att finnas fler robotklippare på marknaden. Se din egen artikel om robotgräsklippare för mer information om denna typ av gräsklippare.

Här är ett urval av säsongsbetonade nyheter om gräsklippare.

Stiga

Power Stack Adapter I våren lanseras Stiga-marknadens första batteridriven sätesklippare. Modellen har fått namnet Stiga Park Mirage 5.0 och låter dig klippa gräset helt utan luftföroreningar och buller.

Stiga Park Mirage 5. 0: Batteridriven släpklippare

Du kan ladda batterierna till vägguttaget över natten, och en skärm visar hur långt klipparen har varit i laddningsprocessen. Dessutom laddas batterierna varje gång du bromsar med en generator i bromssystemet.

Det föreslagna priset är 65 000 kronor.

Läs också:

Bygg en terrass själv? Hur man gör det!

Att bygga en terrass är ett relativt enkelt jobb. Du får en trevlig uteplats och du kan gå ut utan skor! Här hittar du receptet för din ...

Bosch Ergonomisk gräsklippare

Bosch lanserar i år på ergonomiska gräsklippare och introducerar ett nytt system som heter Ergoflex. Det är de batteridrivna Rotak LI-gräsklipparna som nu har en ny ergonomisk design och justerbart grepp som tar hänsyn till individens kroppsposition och muskelbelastning. Detta säkerställer enkel manövrering, oberoende av höjd eller kroppsbyggnad.

Rotak 43 LI: Bosch Ergonomisk batteridriven gräsklippare

Rotak LI gräsklippare drivs av 36 volt uppladdningsbara litiumjonbatterier. Dessa batterier tar inte ut sig själv, och de har fördelen att de kan ladda upp till 80% prestanda på bara en halvtimme. Dessutom bör de kunna användas i andra Bosch-maskiner i samma kategori.

Det vägledande priset är 3 748 kronor för Rotak 37 LI och 5 148 kronor för Rotak 43 LI.

Beremas två unga bröder

Hondas nya HRX 476 HR och HRX 476 HY skärare är bröderna i HRX 537, men har samma stora skärfunktioner som storebror. Du kan enkelt välja om du vill ha gräset samlat i en 69 liters kollektorväska eller föredra bioklipp där gräset matas ner i marken - eller en kombination av båda.

Läs också:

Hur man får rätt steghöjd

Om du bygger en trappa är det viktigt att du får rätt steghöjd. Vi ska berätta för dig hur.

HRX 476 HY: Honda gräsklippare från Berema.

Båda skärvorna har en skärbredd på 47 centimeter och passar för medelstora till stora gräsmattor, och båda låter dig välja mellan sju inställningar för skärhöjd.

Det föreslagna priset är 9290 kr för HRX 476 VK och 10.730 kr för HRX 476 HY.

ADVERT

Mest populära