All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vår trädgård - så att du förbereda trädgårdssäsongen

På vissa ställen i landet har gått vidare mot vår än andra, men oavsett är det dags att förbereda sig för trädgårdssäsongen. Skapa en trädgårdsplan medan du väntar på barland. Vad vill du ha med trädgården i år?

Anne från bloggen Moskén har en antydan till trädgårdsaktivitet på våren. Du bör spendera tidplaneringen för nästa vår!

- Snön har sina vanor, som ofta är desamma från år till år. På vissa ställen lägger man extra belopp och säkrar extra snabbt någon annanstans. Det är inte alltid så lätt att föreställa sig hur det är, och det kan därför vara mycket lärorikt att ta en promenad i trädgården nu och underteckna där snön smälter först och sist, skriver Anne.

Ta bilder och skriv ett häfte för dig själv, så du kommer ihåg. Du bör slutföra planeringsperioden både vår och sommar. Ta bilder av solens hall på tomten. På detta sätt kan du bättre planera var dina blommor kommer att trivas när det gäller sol och skugga.

Graduation

Tänk igenom vilka färger du borde ha i trädgården, skriv en inköpslista. Gå till studieutflykter i bokhylla och på shoppingresor till trädgårdscentra. Planera bra och få en översikt över vad du redan har och vad du behöver. Vänligen logga in sängarna och se vad du saknar.

Väx dig själv

Så frö, njut av spiring och priming. Låt krukorna svalna, men ljusa. Sommarblommor som rosor, stjälkar, petunia, cornflower och ärtblommor kan ses i början av april. Även broccoli, blomkål, purjolök och melon borde vara i marken nu. Så mint, citronbalsam, basilika och rosmarin nu också.

Tvätta krukorna för att plantera in. Titta över trädgårdsredskapen. Har du grejer med träspån du kan olja dem. Kolla komposten, har du tillräckligt med kompost till grönsaksgården?

Läs också:

7 lampor för hemmet

Att hitta lampa med stora L kan vara ett långsiktigt projekt, i djungeln av design och billiga lampor. Här är några populära val för ljus.

Hjälp buskar

Det är också dags för beskärning buskar, häckar och träd - bortsett från de vårblommande buskar Yours. Ta kvistarna i början av våren blommar - som den gyllene forsythiaen.

Skydda för vintergröna växter för att skydda dem från den starka vårsolen. Vattnet har inte vuxit upp i tillväxt, och de behöver skydd så att de inte blir svaga.

Rengöring i verktygen

I mars och april börjar snön träna sig. Vissa platser du kan njuta av vårens första blommorna - snödroppar, krokus, påskliljor och tulpaner.

Sitt i soltaket och ta ut några trädgårdsmöbler. Solen är fin när den lyser! Tvätta trädgårdsmöblerna, torka över trädgårdsgrytorna. Tvätta verandor och terrasser. Ta reda på lampor och filtar - det förlänger lågsäsongen avsevärt. Rengör i källaren och i bås så att allt är lätt att hitta när trädgårdsäsongen börjar.

Hjälp våren

Någon gillar att hjälpa våren.Kasta snön på de nakna fläckarna, smälta det alltså lite snabbare. Annars fungerar det gamla tricket av sprinkling jord, sand eller aska på snön. Principen är lika enkel som mörkret absorberar solljuset - och snön smälter snabbare av värmen.

Växt

Växter i burkar och ställs ut. Växter som tål frost är penséer (den calico är härdigare), salladslök som påskliljor och narcisser och pärla blomma, jul ros, primula, Ranunkler och vårljung

Hjälp gräsmatta

När gräsmattan är fri från snö, är det dags för vår arbete. Räta gräsmattan för att ge rötterna luften. Lime försiktigt i sängen och på gräsmattan om det behövs. Befruktning är bra nu.

17. Må som mål?

Ta bort bleka växtrester när frostbiten är över. Blommorna i vinterskydd kan hämtas efteråt.

När april och maj anländer kan du implementera. På vissa ställen passar den väl till trädgården fram till 17 maj. Nu ska du lägga en ny gräsmatta, häck eller säng. Sommarens sommarblommor kan snart planteras i burkar, rikliga och balkonglådor.

När björk blir museumsägare är det dags att skära rosen. Och då blir det sommar snart.

ADVERT

Mest populära