All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Våren arbeta i trädgården

Plocka bort en del skräp så krokus rätt monter och glans på våren solen.
Ta en inspektionsrunda i trädgården nu i slutet av mars. Skriv gärna en anteckningsbok så att du kan skriva ett häfte. Titta lite extra på buskar och träd. Är något trasigt under vintern? Kontrollera även eventuella skador orsakade av hjort och rökare.

Är terrassen och stallhyllorna desamma efter det kalla och snöa på vintern? Ibland har djuren i marken sköt upp blomlökar och små växter. Tryck ner dem igen. Som regel har ingen skada uppstått.

Snöklockorna ser ofta upp långt innan du börjar våren.

Hjälp vinter

Vinter buskar som idegran, kon gran är Thuja ofta känsliga för att bränna skador och bör täckas med säckväv mot fjäder solen. Dessutom är det lämpligt att vatten med ljummet vatten för att tina frusen mark. Detta är särskilt användbart för rhododendron, för att förhindra att blomknopparna torkar ut.

Läs också:

Gör det själv: Dra nytta av utrymme i garaget

Det finns ingen anledning att bilen upptar hela utrymmet i garaget när det är ute ur bilen. Här är historien om hur vi mötte garaget, ...

Beskärning

Det är dags att beskära äpple- och päronträd. Efteråt kan du, om du inte hämtar det på hösten, lossa häcken och andra buskar och träd. Men var försiktig med prydnadsbuskar som blommar på gamla skogar, så att du inte klipper av hela blomman. Rosorna ska inte klippas före början av maj, eller när Bjørka har fått museaner.

Gärna lämna bladet under buskarna. Det roterar så småningom och blir värdefull näring.

inte städa upp alltför mycket ännu

Vissnade växtdelar och blad skydda de första plantorna från frost och kyla och är tänkta att ligga i rabatterna för ett tag. Endast löv och kvistar som förhindrar att spirorna kommer upp kan tas bort. Vänta dig och gräva tills det har blivit varmare i vädret och det har torkat lite upp.

Läs också:

Ge gräsklipparen korrekt underhåll

En gräsklippare behöver inte mycket underhåll, och med hjälp av några enkla åtgärder kan gräsklippare få betydligt längre livslängd.

Gräsmattan

Gräsmattan gör att du kan raka av löv och kvistar så snart det är tillräckligt torrt att fortsätta. Vänta på gödsel och kalk tills teet har gått. Annars kan många näringsämnen tvättas bort och sköljas i närmaste vattendrag. Stänk aska, sand eller kalk på något isfyllmedel för att förhindra isbränder.

Läs också:

Har du en tippande vattenbomb i ditt hem?

Gamla beredda vattenskador för miljoner.

Hembakade växter

Många av sommarens blommor och grönsaker behöver preculture. Följande växter kan sås nu Tagetes, verbena, flitiga licenstagare, silver Garland, petunia, prydnads tobak, basilika, salvia, rosmarin, purjolök, broccoli, blomkål och kål.

Se till att de små plantorna inte står varma eller mörka. Detta ger slanka och svaga växter som blir extra mottagliga för utoeys och sjukdomar.

ADVERT

Mest populära