All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Våra 150 år

den engelska interiör äventyret startade i London 1860 då Arthur Sanderson började som en importör av franska väv. Sedan dess har tusentals bostäder blivit dekorerade med sina vackra tapeter och tyger. Med Sanderson i vardagsrummet visade kvinnor i alla åldrar kvalitetstänkande, för att ge engelsk lantlig stil eller franska utseende är ett drömt om i sitt hem

- Sanderson har alltid varit oerhört innovativa. De har alltid varit den första med nya trycktekniker, ny utrustning etc. och en av de drivande krafterna för Sanderson var, och är fortfarande, att det vackra produkter finnas tillgängliga för människor och inte bara för dem med goda råd, säger Jannicke Sveen i Intag, vem har haft byrån sedan 2004.

Tidlös och trendig

- Sanderson produkter är populära på grund av bra, tidlös design, säger Gro Welle-Watne i Intag

Den färgglada Jubilee har ända sedan starten i London med fokus på fast kvalitet och mönster som har fascinerat människor till exempel i form av blommor.

- Din tapet och tyger är populära på grund av bra och tidlös design. Blommorna är mycket välgjorda både när det gäller detaljer och färger. Både tapeter och tyger är kända för mycket bra kvalitet och bleknar inte, säger Gro Welle-Watne, som är särskilt ansvarig för Sandersons produkter på INTAG. Hon betonar att bara deras långa historia låter dem få inspiration från rika arkiv från olika åldrar. Detta gör det möjligt för dem att möta nya tider och trender med gamla mönster som moderniseras.

- Vi säljer det mesta av Sandersons tapeter, men tidigare har vi också börjat sälja en hel del enfärgade möbeltyger. Annars är det den typiska gammaldags kryptan som köps i stora mängder. De typiska köpare är kvinnor 55+. Dessa har haft kryptväv på korgmuren eller på sovrumsstolen. Många kommer att ha samma droger kvar i 30-40 år, och det som gör Sanderson så speciellt är att tyget fortfarande finns, förklarar Welle-Watne.

Årets samling är både gammal och ny på samma gång. Flera av gobelängerna är moderniseringar av gamla slagterier. En av dem är Roselyn, en rekonstruktion från 1910.

- Textilierna är tryckta linne men också broderade på bomull. Både tapeter och textilier är helt fantastiska och slutar den entusiastiska Sanderson-finsmakaren.

ADVERT

Mest populära