All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Ljusa färger källare tid

Vinylgolv har fått sin renässans. Det finns ingen annan golvbeläggning där variationsmöjligheterna är lika många. Här kan du välja i en mängd färger och mönster; blommor, diamanter, band, ballonger och naturligtvis imitationer av andra material såsom trä och plattor - och det finns vinyl som ser ut som metall, ormskinn, zebramönster, gräs ... Vinyl golv är ett billigt och slitstarkt golv som tål varmt vatten, slitage och som dessutom dämpa styrljudet, är mjukt att gå på och du kan förlora saker i golvet utan att nödvändigtvis bryta det.

Fler storlekar

Vinyl golv är tillgänglig som kakel, spön och rullar i flera olika bredder. Beläggningar ska läggas som ljuset faller in i rummet. Men om rummet är smalt - en sådan korridor eller hall - välj en ganska monteringsriktning som ger minst möjliga leder.

Enkelfärgskikt ska användas för att undvika färgskift. Beläggning med mönster gör omöjligheten oändlig. Produktbladet som följer med vinylskyddet berättar om du ska sluta eller inte.

För att installera ett vinylgolv:

1. Innan du lägger på

Skydda du kåpan helt och hållet till rätt längd, vilket underlättar både transport och läggning. Vinylbeläggning på rull bör lagras stående. Underlaget måste vara torrt, rent, platt och stabilt. Ta bort alla listor och rengör undergolvet ordentligt med en dammsugare.

Genom att klistra vinyl beläggning på underlaget du får en mycket tät konstruktion, och du måste vara säker på att undergolvet är tillräckligt torrt eftersom vattnet inte avdunstar genom vinylbeläggningen. Använd fuktmätare.

2. Grov capping

Innan limning ska beläggningen anpassas i hela rummet. Rulla ut vinyl och tävling. Använd ca 5 centimeter av sticklingar på väggar. Om du har ett belagt mönster måste du beräkna mönsterrapporten över 5 centimeter. Kom ihåg att överlappa i några leder.

3. Applicera lim

När beläggningen är anpassad, vik den tillbaka över hälften av golvområdet. Se till att körfältet (s) ligger i vila med hjälp av vissa tunga föremål. Applicera lim på golvet bortom den utsatta halvan av rummet. Limmet appliceras med en tandspackel - se till att följa limfabrikantens rekommendation beträffande mängden och torra innan montering.

4. Aggregatet

När limmet är tillräckligt torr enligt den adhesiva tillverkarens rekommendationer, vikta beläggning av lim, och järn på och väl. Använd en kex med en kran eller rengöringslock på förlängningsaxeln. Börja i mitten och sträckt ut till kanterna.

5. Andra halvan

När en halv är limad, gör motsvarande (punkterna 3 och 4) på ​​den återstående.

6. Skärning

Dra nytta av en speciell golvkniv som du kan köpa från din golvhandlare.Kniven har ett krokblad för att undvika att skära i undergolven. Kläm försiktigt ned beläggningen med handtaget på en sax, en stål- eller plasthackel innan du skär. Klipp beläggningen efter en stålnål och ha ett 3-4 mm utrymme till väggen.

Vid de inre hörnen: Vik tillbaka beläggningen och markera hörnet på baksidan av fodret. Klipp höger vid kontrollen. Tätt klippa senare.

Vid utåtgående hörn: Klipp hela vägen ner till golvet längst bort i hörnet. Dra försiktigt beläggningen i nischen.

7. Sammanfogning

Trevliga fogar erhålls genom att man först lägger beläggningen med lite överlappning. Använd sedan stålplattan och golvplattan för att skära en rak linje genom båda lageren samtidigt. Ta bort överskottsrock och skott. Det finns två metoder för att ansluta vinyl - kemisk bränning eller värmesedning. Kontrollera produktbladet för rekommenderad införingsmetod för din vinylbeläggning.

8. Listor

När beläggningen läggs måste du bara lägga golvbrädorna på plats eller installera nya tvättar om du inte tar bort de gamla. Det är viktigt att du inte trycker på listorna hårt ner till beläggningen när du monterar dem. Använd en tunn parkett som mellanprodukt mellan vinylytan och listan när du klämmer fast.

ADVERT

Mest populära