All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Sprutbeläggningar juldekor

Har du glömt den goda gamla sprayboxen? Det har varit på marknaden i årtionden och fortsätter att stå.

Lättare förfriskning av färg på jul eller andra juldekorationer - det kommer inte bli!

Allt kan förnyas

Spray färg är bra att använda där det är besvärligt att ta sig till med målarverktyg. Och det passar alla typer av substrat som plast, trä, metall, hårdplast, keramik och porslin.

Föll du för blå julbollar när det var modernt för några år sedan? Då kan du ge dem ny färg nu.

- Men allt som är sprutmålade måste vara rena och torra, sade Bjorg Owren, creative director på Informationscentralen för färg och inredning (IFI Com.).

Hon tror, ​​till exempel, en guld stol kommer att vara snygg nu. Och lika bra på jul som på året. Nu är metallisk look väldigt trendig.

- När det gäller stolar, ta en liten extra anmärkning om att tvätta stolen tillbaka. Det finns ofta många feta fläckar från fingrarna, säger hon.

"Fräsch" upp juldekorationerna

Endast kreativitet sätter gränsen för vad du kan spraya färg.

- Spray alla dekorationer! Både kockbockar och pilgrimer kan njuta av en liten dusch med sprayfärg. Om du använder vit kan det se ut som snö, säger Åshild Rognstad, receptchef på Scanox.

Scanox Quick Spray Universal färg, och det kommer i allt från silver, guld, vit, svart och starkare färger som bladgrönt, lila, signalred.

- Signal röd är en fin julröd färg. Det är kul att friska upp gamla föremål och ha en julafton. Spraylakken ger ett bra uttryck och är hållbart, säger Christina Hanevold, produktchef hos Scanox.

Hon tycker att man kanske gillar att använda några gamla pepparkakformar för mallar.

- Skapa stjärnor till exempel, eller köp mallar i butiken. Var noga med att täcka så att sprutan och sprutdimman inte kommer utanför det önskade området ", säger hon.

Andra tips för vad som kan sprutas är: ljusstakar, godis skålar, galgar, halm bågar, mönster på julen bordsduk, en dusch över växterna, potten och sprayfärg borsta ut.

Scanox har också en annan typ av spray som kallas "Decor spray gold" och "Decor spray silver". Dessa är lämpliga för olika hobbyändamål som konglomerat och juldekorationer.

Kan göras på vintern

Även om det är vinter kan du njuta av en fin spray utanför.

- Det är väldigt trevligt att spruta ute på vintern, det här är oljebaserade produkter. Det tar lite längre tid innan föremålet torkar på grund av låg temperatur, säger Rognstad i Scanox.

Spraymålning kan ske utomhus på grund av sprutdimma. En målarfärg kan vara bra till under så att du undviker spill. Mindre föremål kan bekvämt placeras inuti en stor kartong för att förhindra spridning av spraytrådar.

- Var försiktig så att du inte står med bilar och parkeringsplatser. Efter försiktighetsåtgärderna kan du spraya allt, som en brödkorg, eller en lampa hängde från en sträng, säger Owren.

Om du vill spraya inomhus ska en stor kartong användas för att skydda området från spraydimma.

Sprutflaskan ska hållas 20-30 cm från föremålet och måste vara i rörelse hela tiden. Börja och sluta spruta vid objektet och applicera mycket tunna lager. Detta förhindrar att färgen rengörs och själv. Lådan ska skakas mycket bra i några minuter före sprutning.

Engångshandskar kan vara klokt att använda. Du kan köpa samma plats som sprayen.

- Och slutligen tömmer du munstycket. Håll sprayboxen upp och ner och tryck på den en stund tills det inte finns någon färg kvar, säger Åshild Rognstad.

ADVERT

Mest populära