All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Spraya dig julstämning

Det är lätt att tro att en gammal, bleka blommor vasen hör hemma på soptippen. Men tänk två gånger innan du slänger det, för det finns mycket lite att göra för att ge det ett nytt liv. Med sprayfärg kan du enkelt fräsa gamla smycken och mindre möbler.

Spray Christmas

Genom att placera ljusen i en stor kartong kan du undvika onödiga spill.

När jul närmar sig stormstor, är det dags att hitta juldekorationer. I stället för att ständigt köpa nya dekorationer kan man därför antingen fräscha upp på något du redan har liggande och spara både miljön och plånboken i processen. Vi hittade några gamla ljusstake som damm i källaren, och snart var de redo att dekorera kontoret på jul. Vi valde en signal röd sprayfärg från Quick Bengalack, vilket är perfekt för att skapa rätt julatmosfär. Den universella pälsen finns i alla regnbågsfärger, och det finns få gränser för vad du kan spraya. Sprayfärgen är konstruerad för metall, trä och hårdplast.

- Allt kan förnyas! Och med Quick Spray är det väldigt snabbt och enkelt. Du får färg- och applikationsverktyg i ett galler och spray! Nu före jultiden finns det många gamla och söta juldekorationer från källaren och båsarna. Old Christmas ornament, ljusstakar, kaka lådor, Advent stakes och jul kransar kan snabbt förnyas och få längre livslängd med en snabb spray päls, säger Christina Hanevold, produktansvarig för Quick Bengalack.

Så här gör du det:

1. Hitta gamla skatter

Ta reda på några gamla skatter som kan dra nytta av förnyelsen.

Hitta ett eller flera objekt som du vill återuppliva. Om du inte hittar det du söker i källaren, ta resan till närmaste butik och se om du hittar några dolda skatter där. En mans skräp, är en annan mans konst!

2. Förberedelse

Det är viktigt att rengöra föremålen bra innan du börjar spruta.

Rengör bra, till exempel med Jordan Universal Wipes, eller annat rengöringsmedel som är avsett att användas före målning. Styr bort från Zalo och grön tvål. Var noga med att ta bort allt stearin och lim. Det kan vara en bra idé att mala föremålen för att ta bort eventuell lös färg och se till att den nya sprayfärgningen är bättre. Se till att föremålen är torra och fria från skräp och damm innan du börjar.

3. Spray på vägen!

Håll ett bra avstånd till föremålen vid sprayning, helst 20-30 centimeter.

Spraya helst utomhus, helst inuti en stor kartonglåda, för att förhindra att sprutspray sprider sig mer än nödvändigt. Använd engångshandskar och kläder du är inte rädd för, och om du är i, använd en mask. Skaka rutan väl innan du börjar och håller den 20-30 centimeter från objektet när du börjar.Börja på toppen och spray ned sida till sida. Det är viktigt att du applicerar tunna lager, för om du sprutar för mycket på en gång riskerar du att färgen börjar tömma. Upprepa flera gånger.

4. Slutlig finish

Det sista steget i processen är att låta ljusstakarna torka väl.

Innan du tar bort sprayboxen är det viktigt att du sätter på huvudet och sprayar tills det inte blir mer färg. Därefter tömmer du munstycket och försäkrar att färgen inte blockerar öppningen. Sprayning kan således överleva längre. Det sista steget är att låta det målade föremålet torka ordentligt. Om du är ute om vinterkylan kan det ta lite tid innan färgen torkar.

Vips, du har nya juldekorationer!

Voila! Ljusstakarna är redo att sprida jul!

ADVERT

Mest populära