All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Spruta galna på husväggen

- Fördelen med sprutning är att man kommer lätt till skrymslen och vrår. Och du behöver inte doppa. Bara trycker på avtryckaren och sprutar på väggen, säger Lars Petter Rustan.

Vatten före Paint

Rustan är försäljningschef för Crafts Department of Jordan. Han vet vilka möjligheter sprutor ger.

- Alla kan lära sig att använda sprutan. Använd först vatten vid användning först. Spela med sprutan och lär tekniken. När du känner dig mästare, byt ut vatten med färg och du är redo för handling, säger han.

Färger och löst skräp måste skrapas bort husets vägg innan den kan målas.

Höger på väggen

Verktygspersonalen rekommenderar att du har en bred borste tillgänglig för att applicera.

Rustan visar hur lätt det är. Han skrapar husets vägg med en stålborste och tvättar med kraftavlopp. Färgen rörs upp för konsistens i grädden. Pistolen är vänd mot väggen.

- Håll pistolen vid 90 grader 15-20 centimeter från väggen. Jobbspecifika från en punkt till en annan. Använd en kartong som maskering. Ha alltid en stor borste redo för strykning eller bär, säger han.

Skrattar

15 kvadratmeter husmur är klar på 6 minuter. En liten röra. Bara roligt.

- Ja, det är kul att använda en spruta. Denna modell har steglös reglering med högt och lågt tryck. Kom ihåg att sprayfärgen kräver mer förberedelse. Vad som inte ska målas måste täckas, säger Rustan.

Människor spruta

Den dyrare version av sprutan suger upp färg från burken på marken så att sprutan blir lättare att hålla.

En spray från kvalitetsproducenten Wagner kostar från några tusen kronor. Det är ett folkets spray som alla kan använda. Här ligger färgbehållaren direkt på sprutan så att du fyller på den och sprayar färgen på väggen. En dyrare variant suga upp färg från hinken står på marken, så att den faktiska sprøya blir lättare i handen.

- Gå med vänner och grannar och köp en kvalitetsspruta. Kom ihåg att sommaren inte är över än. Du ska måla staketet, husväggen eller garagedörren innan förkylningen sätter in ", säger han.

Både den prisvärda och den lite dyrare varianten av sprutan är lätt att använda. Det går snabbare än du skulle tro!

Det är snabbt att måla en spruta. 15 kvadratmeter är borta på 6 minuter.

ADVERT

Mest populära