All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Prydnadsköksväggen med glas

Plattan monterades är cirka tre meter bred och väger ca 30 kg. Chefen för Oksidé, Morten Larsen, tillbringade cirka 30 minuter på jobbet. Vid montering, ta inte bort befintliga substrat, eftersom skivan kan limmas rakt mot den gamla. Glas plattor av härdat glas, vilket gör dem betydligt starkare och mer värmebeständigt än vanligt glas - de passar så bra i köket framför en spis, men även i badrum eller bordsskiva. De är lätta att hålla rena och gör inte skador vid frekvent rengöring.

Välj ämne även

oxid har utvecklat eget kök samling som innehåller en mängd olika dekorativa motiv. Samboaren valde "Wild Orchid" -motivet som påminner om orientaliska dofter och troper. Om du vill ha en mer personlig glasplatta kan du hitta ett ämne du vill ha, till exempel ett fotografi. Plattformen kan vara upp till 5 kvm.

Oksidé producerar också familjeplanerare i härdat glas.

Många tänk kakel för att skydda väggen bakom diskbänken och ugnen, men det finns bra alternativ. Vi reste därför till en partner i Bærum, de ville inte byta hela köket, utan istället uppdatera det. De har därför beslutat att montera ett dekorativt och färgstarka inredning glas, från norska baserade företaget oxid, mellan bänkskivan och skåpen i köket.

Sådana såg ut köket före montering av Oksidé glasplatta.

För att installera interiörglas från Oxidat själv

1. Ta bort alla hinder så att glaset är lättillgängligt.

2. Lägg blocken på bänkskivan vid varje ände av glaset. Dessa bör vara ca 4 mm höga. De kan vara av trä eller annat material som inte är hårdare än glaset. Tegelstenen tas bort när limet har torkat.

3. Lim på väggen där glaset ska monteras. Limet placeras i horisontella ränder på ungefär 40 centimeter.

4. Placera glaset på plats, justera avståndet till väggen och bänkens höjd.

5. Ta bort blocken efter 24 timmar. Torka sedan med vårsilikon.

6. Detta blev köket efter att plattan var monterad.

Mer information: www. oxiderande. com

ADVERT

Mest populära