All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Elastisk lever med kontrasterande färger

Färger belägna på motsatta sidor av färghjulet kallas i NCS-systemet kontrasterande färger, såsom gult och blått, rött och grönt, orange och turkos, lila och surgrønt.

Här är kontrasterna så höga att energin nästan vibrerar. Ön har ingen möjlighet att bli uttråkad. Tricket är att dosera och nyanserade färger så att de inte slåss, men spela tillsammans på ett sätt som gör det möjligt att lyfta fram varandra.

En välkänd kontrastpar

Rött och grönt är en välkänd par från naturen, och vi möter dem som ljusa röda blommor eller bär i läckra gröna eller en mer dämpad version som rosa ljung blommar mot grågrön. Kanske är det därför som ögat lätt accepterar dessa motsättningar. I olika nyanser är de en klassisk kombination i mönster från flera dekorativa stilar och stilar. Med lite vågat känns färgerna aldrig tidigare.

Utgångspunkt

Ta utgångspunkten för en målning du vill.

En målning du älskar kan vara en utmärkt utgångspunkt för att välja färg i rummet. Här får den röda väggen de gröna ansiktena på bilden till ljus medan ögat finner samspel med de röda detaljerna i kompositionen. Enkla former och neutrala färger i inredningen tillåter annars att bilden spelar rollen som blickfångaren i rummet.

Färger

Impressum av rent svart och vitt hjälper till att lugna ner intrycket.

Kontrastparet som väljs här är varm röd färg; R80B i kombination med ren grön G hittar du dem på färgcirkeln mittemot varandra. Dessutom är vita, svarta och grå viktiga element för att skapa den nödvändiga lugnet och skilja mellan kontrasterna. Den röda färgen, NCS S 2070-Y80R, är mycket färgglada med kulörthet 70, medan den gröna sidoväggen dämpas ner till grå, NCS S 3010-G med färgstyrka på 10.

Den klara, röda färg kommer att spela huvudrollen i rum. Den gröna dämpade väggytan till vänster på bilden är en rolig och bra supporter.

Detaljer

De varma röda glitterna i detaljerna och betonar rummets huvudfärg. I interiören spelas också kontraster mellan högfärg och neutrala färger i svart / grå / vit skala. Den röda väggen är avgränsad av neutral ljusgrå.

Det är bara i detaljerna som är starka gröna och röda möts - fullfärgstyrka ger stor effekt.

Golv

Golvet och de andra väggarna är neutrala och skiljer de två motsatserna. Den svarta mattan på golvet dämpar också intrycket genom att ge golvvikt.

Svart, vit och grå kan också skapa spännande kontraster: mörk mot ljus gör att tydliga former kan visas tre tydligt. Den vita golvbeläggningen återspeglar maximal ljus, medan mattan skapar smalhet och ger golvvikt. Den runda formen är harmonisk med bordet och färgen "kommunicerar" med den svarta stolen.

Möbler

När du väljer färger med kraftfulla kontraster för individuella väggytor är det viktigt att behärska resten av rummet. Därför väljs möbler med enkla former och några coola material. - Kritisk vit och kolsvart mot plana ytor i neutral grå.

ADVERT

Mest populära