All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Strö Kent kök med spray

Det kan tyckas sura att ersätta hela inredningen om allt fungerar som det ska och köket är väl bevarad. Om du vill ha en liten variation, finns det alternativ. Genom att måla köks dekor och byta några knoppar, du får ett resultat som ger intryck av att vara ny och ett kök på bara skuggan eller färg du vill.

Flera företag specialiserar sig i sprutning av köksskåp. Försvårar arbetet ger en garanti för bra jobbat arbete. Genom att utnyttja de hantverkare får flyttas delar av renoveringen av huset och du kommer att få mycket mer utrymme om väggarna i köket ska målas samtidigt.

Kvällresultat

Sprutning av köket resulterar i de allra flesta fall som om köket är helt nytt. Färgen appliceras så jämnt som möjligt och du kommer inte att få ett "mönster" i färgen som ett resultat av borstbruk. Malermester Tore Rønningen i Malermester M. Bratfoss AS säger att de kan välja fritt bland NCS S och RAL-färger, medan speciella färger kan skapas genom att försöka. Allt är målade i halvblank eller matt. Han säger att de har valt att gå bort från högglans eftersom dessa produkter orsakar statisk belastning av ytorna vilket gör det nästan omöjligt att måla dammfritt. Även mikroskopiskt dammkorn blir mycket synligt i en klar lack och kommer att förstöra utseendet på en annars sträckt front.

Många typer av substrat

Sprayfärg kan göras på de flesta typer av substrat. Den ideala utgångspunkten för denna behandling är ny eller tidigare fabriksmålade MDF, stabila trämaterial och vissa laminat. Fyllnadsdörrarna är instabila och oförutsägbara när det gäller rörelse mellan fyll och ram som kan orsaka sprickor i det inre hörnet. Hur den speciella dörren är konstruerad spelar också in här. Det arbetar för att hitta den bästa lösningen på det här problemet.

Begränsningen på substratet finns ofta i kvaliteten på det inre som ska sprutas. Problemområden kan vara vattenskador, gammal faner, tidigare linoljebehandlingar och vidhäftning mellan färgskikt på tidigare "amatör-sprinklade" ytor. Om du är i tvivel om dina inredning, kan du fråga en specialist om ämnet.

Prisvärda priser

Alla jobb kommer att prissättas individuellt baserat på standard och mängd material. Priset reduceras per enhet när många enheter renoveras på grund av högre startkostnader. Det är därför svårt att tillhandahålla ett generellt prisexempel eftersom priserna kan variera mellan några tusen ark och upp till 15 000 kronor för ett "vanligt" kök. Men i de flesta fall kommer det att bli ett mycket trevligare pris än om du byter hela interiören vilket leder till mer kostnader.

Prova bilstället!

Deco Spray ligger i Oslo-området, men det finns många alternativ för dig över hela landet. Om det inte finns någon som specialiserar sig på detta i ditt område, finns det många bilverkstäder som tar sådana uppdrag. Vi har ringt några slumpmässiga bärare runt om i landet, och de var alla positiva till sådana jobb.

Spray Billakkering i Trondheim kan till exempel säga att de har tagit många sådana uppdrag. Människor kan sedan leverera delarna som de är och verkstaden tar hela jobbet med tvätt, slipning och lackering. De använder samma typ av lack som köksleverantörerna, och du får ett resultat som nytt. Åsane Billakkering säger också att de tar uppdrag så här om kapaciteten indikerar det. Om kunden själv släpper skåpdörren före leveransen får du ett lägre pris för arbetet.

ADVERT

Mest populära