All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Häftig och färgstarka terrass

Huset var stort och vitt, och ägarna var rädda att den lilla uteplatsen skulle vara osynlig. Interiørkonsulentvirksomhet Ellen Skifjeld Lön Stad kontaktades, och med hennes hjälp var inte längre en risk att terrassen skulle vara att gå in med resten av huset.

- För att få uteplatsen att sticka ut, valde vi att använda starka glada färger. Ägaren var väldigt förtjust i surgrön, och tillsammans med den kontrasterande färgen cerise blev det varmt och sommarigt, säger hon.

Färgerna användes på textilier och nya möbler som en knytnäve användbar far hade skapat själv.

Rugig skiffer

Skifferskiffer valdes för golv på terrassen. Efter samrådskonsulten drogs shifter lite ut ur husväggen och omkring hälften av huset. Detta gav en hel del utrymme.

- Många människor gör misstag eftersom de bara lagras terrass där du sitter, och hamnar luta stolar på utsidan av läktaren eftersom den är för liten, säger hon.

Shredder är ett robust material som kräver minimal underhåll. Hur som helst är det lämpligt att impregnera det så att golvet är lättare att rengöra och att smuts och fett inte tränga igenom ytan.

Gröna möbler

Det är inte tillåtet att målade möbler ska vara vita! Tvärtom, på utemöbler är det mer ofarligt att göra ett starkare färgschema. Här, bänk, bordsben och en remsa av bordsskivan målade surgrønt (S 1050 G50Y), medan resten av bordsskivan var äggvita. Kombinerat med textilier i grönt och kontrastfärg cerise blev det ljust, friskt och gott.

Impregnerade inre textiler

Området är mycket större för textilier avsedda för inomhusbruk. Men om du är bra på att impregnera, är du mycket friare när du väljer textilier till uteplatsen. Textilimpregnering, som Imprenex, kan köpas från byggnaden eller färgförsäljaren.

Så länge du tar kuddar i när det är vått väder och undvika tyger som siden och vissa typer av viskos, du kan bara om att välja från någon av tygerna. Här är alla tyger av inre textilier som har impregnerats. Har du en symaskin, är det inte svårt att sy dem själv, men det är naturligtvis också möjligt att få en sömmerska att göra det åt dig.

Praktisk suspension av dynorna

En rund pinne monterad längs en vägg, en dekorativ och praktisk elementet. Genom att låta kuddarna hänga här, håll dem på plats och få bra ryggstöd. Hampkuddarna som hänger i är fästa med kardborreband så att det är lätt att ta bort dem om det uppstår regnregn.

Hur målade utemöbler för tre

Gör ett grundligt arbete, så att du får en hållbar resultat. Lägg en matta under möblerna när du målar, så att du inte låter någon färg på uteplatsen eller gräset.

1. RENGÖRING. Tvätta med kraftuttag eller el.1. Låt torka.

2. Impregnering. Om det är nytt trä kan du impregnera hela möblerna. Om det tidigare målats eller målat, impregnerar det änden och lederna.

3. MATT halka. Nytt trä kan slipas enkelt med ett fint slippapper, korn ca 120. Om möblerna tidigare har målats, slip eller skrapa så att all lös färg är borta.

4. Primer. Om träet är nytt ska hela möblerna jordas med en vattentunnig grund. Om det tidigare är målat är det bara nödvändigt att slipa där färgen har raderats.

5. PAINT. Slutligen måla med minst två lager av yttre färg. Måla för dörrar och fönster är lämplig på grund av nötningsbeständighet och att det inte är klibbigt.

ADVERT

Mest populära