All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Ljudisolering - Enkelt och effektivt

Tänk dig att ha en bra actionfilm i TV-rummet utan att tänka på att störa resten av huset. Eller att de två barnen, som har sovrum bredvid, kan sova natten utan att vakna varandra.

Ett bra ljudisolerat hem bidrar till att öka bokkomforten och kan vara nyckeln till ett enklare och mer harmoniskt vardagsliv.

Gör det själv

Vill du, du är tillåten. Ljudisolering av ett rum är inte obligatoriskt och enligt byggnadstekniker i Glava, Martine Kartnes, kan du göra jobbet på egen hand.

- Ljudisolering ett rum är i grunden ett enkelt jobb, vanligtvis inte i strid med befintliga bärande komponenter. Allting är rätt för dig själv, om du vill.

De flesta kan ljudisoleras, med några få undantag. Och det första du behöver göra är att tänka på vad du vill kudda.

- Tyvärr är inte allt gjort. Till exempel, om du störs av buller från din granne under dig, hjälper det väldigt lite att sätta på steg-för-steg-skivor på dig själv. Å andra sidan, om du störs av buller från din granne eller bredvid dig, är det mycket att vinna på att göra ett isoleringsjobb, förklarar Kartnes och tillägger att det i princip inte är en stor process att återisolera ett rum.

Läs också:

Tips om ljudisolering i hemmet

Filtrusler, lite takt och hörselskydd, du kan komma långt när det gäller att tysta, men det finns bättre sätt att få bullret att leva. Här ...

- Huset eller rummet blir en byggarbetsplats medan arbetet pågår, men oftast är jobbet gjort på kort tid - beroende på områdets storlek. Du bygger en ny byggnad utanför eller under den som redan finns där.

Var försiktig

Om du gör jobbet själv är det viktigt att vara försiktig och följ alla beskrivningar.

Alla leder och övergångar måste utföras på rätt sätt om jobbet inte kan förgäves.

- En ljudstruktur är inte bättre än den svagaste punkten. Det är, till exempel, spotter i en soundblast kommer nästan att slösa jobbet. Det är också viktigt att isoleringen inte komprimeras, eftersom det kan minska effekten, påpekar Kartnes.

Läs också:

10 kycklingrätter som hela familjen kommer att älska

Bly av kyckling och ris? Prova ett av våra favorit recept!

För detaljerade beskrivningar av hur arbetet görs, se www. Glava. nej

Buller från toppen dämpas effektivt med ett isolerande taktak.

Stativ ska ha 10 mm avstånd till den gamla väggen.

Läs också:

Hitta bästa värmen för ditt hus

Att få huset varmt och gott är en stor kostnad för många. Kan det vara billigare för dig? Vi ger dig en guide till fördelarna och nackdelarna med de olika ...

Glava med gipsskiva på utsidan bildar en isolerande ljudvägg.

ADVERT

Mest populära