All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ljud- och stötdämpande i köket

Det finns en stor mångfald av golv, du kan få de flesta av färg, mönster, struktur och färg oavsett vilket material du vill. När du väljer golv för köket, rekommenderas att överväga fler faktorer än utseende:

# hållbarhet

# tål fläckar och spill

# lätt att rengöra

# dämpande

# god status och fortsätt

Kombinationer med kork

Vissa golvmaterial har integrerad stötdämpning som minskar belastningen på rygg, knän och fötter när vi reser mycket. Det gör dem extra lämpliga som köksgolv.

Många har undvikit laminat eftersom det är bullrigt och svårt att bära. Det finns ingen anledning till längre. Nu finns golv som kombinerar fördelarna med ett laminat och ett vinylgolv.

Cork är ett mycket bekvämt material som håller länge, eftersom det är både isolerande och dämpande. Kork finns som en kakel limd på golvet, och i kombination med andra material.

Används som bak- och mellanskikt. Dessa golv har en hållbar yta av toppförseglad linoleum eller vinyl och finns i många olika mönster och färger. Kork är ett naturligt material där varje kvadratcentimeter innehåller många miljoner luftceller. Krockkuddarna dämpar stötar och störningar, ger ett naturligt fel och gör golvet bekvämt att gå och stå på.

Funktionell med vinyl

En bra vinyl kan tåla slitage. Många av kvaliteterna är mjuka och bekväma att fortsätta. De som är avsedda för bostäder består av flera lager: en baksida, ett tryckt mönsterlager och ett slitlager. Rygg kan skumas vinyl eller textil som gör golvet mjukt.

Toppskiktet gör golvet hållbart. Mittskiktet består av en tryckt bild med oändliga motiv. Huset vinyl kommer i många kvaliteter och former: beläggningar, plattor, pinnar och klicksystem. En liten nyfikenhet är självhäftande vinyl på Tarketts låda.

Bra med gummi

Kakel i syntetgummi ger ett tåligt och slitstarkt golv som är mycket bekvämt att bära. Med gummi får du ett solidt, vattenavvisande golv med lång livslängd.

Mönstret och färgerna är stora. Det finns kakel och spader och banketter i flera bredder. Många taldesigner är gjorda för spikar och stora plattor limmade på undergolvet. Dessa präglade gummiväggor med knutar, ränder och liknande keramiska plattor har blivit ett trendigt golvval på hall och i köket.

Komfort med linoleum

Linoleum kommer både som klickbara plattor och på rulle. De klickbara plattorna, Marmoleum Click, har ett linoleumlager monterat på en vattenavstötande HDF-platta och en naturlig korkplatta som ger god komfort.

Golvet är tillgänglig som paneler av 90 cm x 30 cm och plattor av 30 cm x 30 cm, och i 21 färger som lätt kan kombineras så att du kan skapa en unik och dekorativ köksgolvet.Golv av linoleum har långa traditioner i Norge.

Linoleum är en naturlig produkt baserad på granulerad kork tillsatta oljor (därav namnet), tillsatt i ett tunt skikt på en vävstol av jute. Vi pratar om rena naturmaterial, som också är mycket tålig. Med rätt skötsel är ett sådant golv bara bra efter årtionden av användning.

ADVERT

Mest populära