All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ljud och bild på badrummet?

Air rum har många funktioner, till stor del beroende på den person som använder det. Erfarenheten säger att det i första hand är den kvinnliga delen av befolkningen som föredrar att använda den i horisontell hyra, med doftande oljor, stearinljus och helst lämpligt läsematerial.

Under tiden till andra i hushållet se till att tillgodose deras omedelbara behov någon annanstans ...

För att öka din njutning vidare för närvarande i badrummet, både i intensitet och varaktighet, kan du faktiskt installera utrustning som ger både ljud och bild. Men det finns ingen elektronik som trivs i en fuktig fuktig miljö.

De enkla sakerna

Radio i badrummet är för många en fråga självklart. För att njuta av det är det en stor fördel att den kan manövreras med fuktiga tvålhandade händer om / när det finns en musikalisk / verbal beröring som du inte kommer att bli utsatt för.

Foto: Brynjulf ​​Blix Visa mer

Tivoli PAL är idealisk för ändamålet med stora knappar och robust konstruktion. Det är inte 100% vattentätt, men kan användas i badrummet. Vår kopia har åtminstone gjorts i många år. Dessutom är den tillgänglig i många färger, de som vill matcha rummet och inredningen hittar säkert en som passar in.

Läs även vårt medelstora iPod-test

Advanced

Om du behöver mer ljudreproduktion finns det antennhögtalare för inbäddning. De är utformade för pool och utomhusbruk, så ett badrum är inte en utmaning.

Du bör helst installera förstärkaren i ett annat rum, och fjärrkontrollen med en vattentät fjärrkontroll är ett måste. Men det är inte lätt att ta tag i. Med din dator som ljudkälla och speciellt sammansatta spellistor kommer du fortfarande att vara i humör.

TV i badrummet

Det optimala är en plattskärms-TV monterad på väggen, så kan du njuta av ditt favoritprogram eller titta på en film medan du ligger i mjukt.

Men det vrider naturligtvis inte bara TV på väggen. Det kräver skräddarsydda produkter som både tål fukt och inte döljer bilden bakom ett lager av dagg.

Vi pratar om antända mönster med uppvärmda glaspaneler på skärmen som eliminerar dagggen.

För de som föredrar vattenbehandling i vertikal position, installera monitorn på duschkabinens vägg. Att titta på en film i duschen kan vara för hög, men titta på nyheter medan du dricker på morgonen är en bra kombination.

Displayerna har också den funktion som när de stängs av fungerar de som speglar. Då är det en utmärkt lösning för oss herrar rakning i duschen efter att nyheten, som skulle även de mest förhärdade vara tillräckligt mjukt till ett spel med rakhyveln eller annan föredragen anordning.

Vad kostar det?

En PAL-radio för badrummet eller där du måste hitta den kostar cirka 1390 kronor.

Om du har inbyggda högtalare till badrummet måste du betala från 600 kr och uppåt. Det minsta är 5-tums med en måttlig effekt, du går upp i pris du kan göra krusningar på vattenytan. Det är tekniskt möjligt att bygga en underbas under badet, men då är det ganska krävande.

TV för badväggen blir något dyrare. Förutom själva tv: n, som i det här fallet, använde "råmaterial", som nämnts ovan, speciellt glas med upphettning, skydd av elektroniken plus vattentäta kontroller (de kunde flyta på vattnet).

Priserna börjar strax under 20 000 för måttliga storlekar. Om du går upp i format följer priset. Installationen kommer också att bero på byggnadsförhållanden, och det är lämpligt att överväga installation i samband med uppförande / renovering av badrummet. Efterföljande är ofta dyrare och innebär mer kompromisser.

Leverantörer

Bland de norska leverantörerna finns AQ Sound och Picture and Tilevision, i England hittar du Aquavision

ADVERT

Mest populära