All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Själ med chevron ränder

Använd kvalitetsprodukter, planera väl och vara korrekt; det är nyckeln till ett bra resultat!

Den lektionen gick Tuva Eikås efter målning av chevronbanden på golvet. Torkning var aldrig ett problem:

- Det värsta som kan hända är att det blir ful, säger hon.

Personlig touch

Pinterest, bloggar och andra webbplatser är inspirationskällan för renoveringsprojekt runt om i världen. Tuva Eikås, industridesigner och interaktionsdesigner på webben, hittade flera bra idéer där, eftersom hon skulle ge gästrummet en personlig touch. På kort tid hade hon renoverat två lägenheter - och i sin tur valde att dokumentera arbetet genom sin egen blogg.

- Att blogg var ett sätt att dokumentera renoveringar: Vilka produkter som används, hur jag gjorde det, och medan jag kunde samla dem för framtiden och se hur det var och hade varit, säger hon.

Inspiration nätet

- Det värsta som kan hända är att du kommer att vara ful, men jag gillar det

rum är liten, cirka 10 kvadratmeter, och fungerar som både rum och kontor, med en bäddsoffa i en alkov, hyllor och hemmabruk skrivbord. På golvet finns en vanlig ekparkett, av amerikansk skogsägd ek. Väggarna är målade ljus och delvis täckta i rymdbyggda skåp.

- Jag tittade på många fina golv på Pinterest, och jag bestämde mig för att göra något extra med golvet i det här rummet. Det värsta som kan hända är att det blir ful, men jag tycker fortfarande om det, nästan ett år senare, säger hon.

Licked with different designs

Golvet självt har ett mönster som var en fördel vid valet av design. Brädorna var en naturlig utgångspunkt, och efter Tuva hade mätt golvet och de enskilda brädorna försiktigt, var rummet i detalj dras i en dator ritprogram.

- Jag spelade med olika mönster. Målet var att få ett mönster som matchade storleken på rummet och gick upp med banans bredd. Jag landade på chevron ränder som är ett mönster som är lätt att mäta.

Learning by doing

- Att kunna lägga mönster i förväg var avgörande för att uppnå ett bra resultat för mig som inte har gjort det här förut. Det är viktigt att mönstret blir jämnt och systematiskt, men det var inte särskilt svårt att få det.

Tuva tvivlar inte på att hon har lärt sig mycket.

- Jag har lärt mig mycket av att borsta upp två lägenheter. De viktigaste lektionerna är att det lönar sig att vara exakt och att du spenderar pengar på rätt saker, till exempel att välja kvalitetsprodukter för ytor.

- En bra podcast på öronen gör jobbet också mycket enklare, säger hon.

Tuva utvecklades:

Golvet mättes och ett mönster utformat i ett ritprogram på datorn.

1.Gamla ytbehandlingar och skador torkades bort. Tuva hyrde maskiner och gjorde jobbet själv.

2. Hela golvet applicerades på en vit pigmenterad fläck, späddes med vatten (förhållande 1: 1).

3. Golvet mättes och ett mönster utformat i ett ritprogram på datorn. Med hjälp av linjalen, penna och maskeringstejpen överfördes målen till golvet. Arbetet startade i alkov.

- Jag använde golvbrädorna som utgångspunkt och hade tre plankor mellan varje "böj" i linjen. Det gjorde det enkelt att hålla mönstret rätt på golvet, säger hon.

4. Hon borstade en kappa av stapel längs fiberriktningen, dvs över chevronremsorna. Sedan målade hon på samma sätt med vit golvfärg.

- Jag blev av med maskeringsbandet när jag slutade måla. Där färgen hade mjukat lite under tejpen tog jag bort den med en q-tip eller skrapades med en tapetkniv när den hade torkat. Jag var osäker på om maskeringsbandet skulle ge skarpa noggrannor på grund av strukturen i träverket, men det gick bra.

- Med vit golvfärg var resultatet lite för märkt. Sedan på resten av golvet använde jag ett vitt djur, det hakades mer subtilt, säger hon.

5. När hela golvet var randigt målade Tuva det med två lager som en gul platta.

ADVERT

Mest populära