All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Snart stödja Enova endast värmepumpar med energimätare

Anledningen till förändringen är att Enova kommer att ge konsumenterna möjlighet att kontrollera hur väl värmepumpen faktiskt fungerar.

- Studier visar hur väl värmepumpar som arbetar, delvis beror på temperaturförhållandena, den valda lösningen och hur bra ett jobb gjort vid installationen. De som investerar i sådana lösningar, oavsett om det är av ekonomiska skäl eller miljöhänsyn måste kunna lita på att de faktiskt får valuta för pengarna, säger Helle H. Grønli, programchef för att bygga och värme i Enova.

Grønli hoppas och tror att det nya kravet kommer att orsaka mätarna är en naturlig del av värmepumpar som erbjuds kunderna.

- Genom det vi kan få dokumenterade vilken effekt värmepumpar faktiskt har. Det är inte bara en fördel för kunderna, men också för industrin som säkrare genom att de ger korrekt information om produkterna och installera pumpen direkt, tror Grønli.

Enova stödjer luft-vatten och pumpar flytande vatten värme i att stödja både erbjuds till yrkesverksamma och privata hushåll. Vilken typ mätare som krävs kommer att variera mellan olika program.

-För bostäder värmepumpar kommer att vara ett krav för både mätaren och värmeflödesmätare. Detta tillåter ägaren kunna se hur mycket energi som faktiskt sparas genom installation av värmepumpen. Vid ger samtidigt mätning av den energi som går in och ut ur värmepumpens ägaren möjligheten att identifiera fel som kan uppstå till följd av pumplocket, till exempel snö eller löv, säger Grønli.

Läs också:

Varför ska du välja konvektion snarare än en konventionell ugn

På jakt efter en ny härd och osäker på om att välja en öppen spis, vedspis, varmluftsugn eller en värmelagrande eldstad? Vi visar dig hur man ...

Du kan läsa mer om Enova s ​​stödprogram på www. Enova. com

ADVERT

Mest populära