All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Nästan lika dyrt som Oslo

"kostnader Trondheim en kvadratmeter bostäder 9. 300 miljoner mindre än i Oslo."

Huspriserna har varit tyst under den senaste månaden - på nationell basis. Det visar fina siffror från den norska fastighetsföreningen (NEF) och fastighetsföreningen (EFF).

Läs också: Priset på lägenheterna skarpt ner

Det finns dock stora skillnader runt om i landet, särskilt mellan storstäderna. I Trondheim kostar 1 kvm bostad 9 300 kronor mindre än i Oslo.

Även i landets näst största stad är kvadratmeterpriset betydligt lägre än i huvudstaden. I Bergen kostar 1 kvm bostäder 7 000 kronor mindre än i Oslo.

Kontrollera vad din bostad är värd

Stavanger brygga klyftan

Men medan landets näst största städer upplever sjunkande huspriser, det är en stad där pilen pekar i motsatt riktning: Stavanger. Under det senaste året har priserna i denna stad gått upp hela 4, 7 procent, vilket motsvarar ett genomsnittligt pris per kvadratmeter som är mycket högre än alla andra större städer i landet, med undantag för Oslo.

I Stavanger kostar en kvadratmeter bostäder 3 700 kronor mindre än i Oslo. Prisskillnaden för ett år tillbaka var $ 5 300 per kvadratmeter.

Bergen är en av de största städerna där prisnedgången varit störst. På ett år har priserna minskat med 4, 1 procent. Tromsö och Trondheim hade en prisnedgång på 2, 1 procent i fjol, medan Oslo har för jämförelse hade en blygsam nedgång på minus 0, 3 procent.

Här ser du genomsnittliga kvadratmeterpriset för bostäder i landets största städer, 2007 jämfört med 2008. Siffrorna gäller alla bostadsområden. Se mer

NEWS:

  1. Här galler hyra
  2. Hur med mer rabatt
  3. Huspriserna faller
  4. chefsekonom förutspår högre boräntor
  5. Ovanligt stark uppgång i huspriserna
  6. Bostadspriserna föll i december

ADVERT

Mest populära