All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Sony Bravia W4000

Även den japanska jätten har levererat väldigt många bra TV-modeller förra gången , tyvärr har designen nästan liknat gamla och nya modeller.

Ju mer trevligare är det därför att notera att W4000 modellen ser riktigt bra, tack vare kromlister på den nedre delen av chassit. Läckra, du frågar oss, och verkligen i tid.

Vad får du?

Vi har tidigare testat V- och W3000-serien för Sony och åtnjutit dem bra. W4000-serien kommer dock vara en helt ny modell även på insidan, bland annat en helt ny och snabbare digital mottagare för digitala marknätet byggs.

Tyvärr våra testanläggningar bara tillgång till satellitsignaler, så vi har inte kunnat testa hur väl digitalmottagare fungerar, men förbättringarna kommer att innehålla en snabbare kanalbyte. Om du har erfarenhet här, dela den med oss ​​i debatten enligt artikeln. <999 >>> Se även: Alla TV-tester (Dingz Com.)

W4000-serien har också den så kallade ?? Picture Frame ?? - funktion som kan visa digitala foton i full HD när TV: n är inte används. TV tittaren kan välja om han vill se ett bildspel av de sex förinstallerade bilder, men självklart kan du också visa din egen mästerverk via USB-ingången.

En annan synlig förändring på W4000-serien är menysystemet, som nu är i en liknande stil som du hittar på Sonys spelkonsol, Playstation 3. Här, med andra ord, spelare verkligen känner sig hemma direkt, och du kan se exempel i Dingzs fotos specialist. nr.

Specifikation Nerds ute kommer också leende från öra till öra, för här finns det mesta på plats: True 1080p upplösning, tre HDMI-portar av version 1. 3, 24p True Cinema visar Blu-ray-filmer med den hastighet film är inspelad och 10 bitars signalbehandling för att nämna något.

Detta som vi

Som vanligt upplyst Sony logo i mörker, men fanatiska hem fans som insisterar på att ha det mörkt i TV-loungen kan bara slappna av - det är faktiskt möjligt att stänga av den via menyn.

För dem som inte bör ha TV på väggen, är det värt att notera att stativet är vridbart.

Vi har redan nämnt det nya menysystemet, som efter tag att vänja sig att vara så enkel att använda som vi är vana vid från Sony. <999 >>> Se fler bilder av Sony Bravia W4000

Bildkvalitet

Vi inkopplad allt vi hade källor under detta test, och det kommer inte att dölja att vi är nöjda.

Som vanligt, men kvaliteten på TV-bilden beror på hur bra signalkvalitet du har. Inte heller denna TV kan trolla, och du ser därför en stor skillnad mellan signalerna från t ex NRK (vilket är bra) och Animal Planet (som ofta är tacos). På DVD och TV-kanaler av god kvalitet men du kan njuta av TV-kväll med bra djup i bilden, och från våra testomgångar Vi noterar också att TV: n inte hosta upp detaljer även i mörka områden, trots de mycket goda svärta.

Under det här testet hade vi också W4000-enheten bredvid Panasonic PX80E, och på båda dessa punkter fanns en butik i Sonys favör. Med andra ord, den tid då plasma-tv automatiskt hade en bättre svart nivå än LCD-TV är ett annat exempel på den snabba utvecklingen på TV-fronten.

När det gäller HD DVD, Blu-ray och Xbox 360, smekar det bara från öron till öra, TV-spelets bra svarta nivå och färgområde imponerade säkert på vår testpanel. Vi kopplade också till datorn och körde signalen till 1080p via HDMI-ingången, även här gjorde TV: n en mycket bra siffra.

Detta borde ha varit bättre

Mycket allvarliga hemmabioaktivister kommer definitivt att skina på näsan eftersom W4000 saknar förmåga att finjustera gamma och vitbalans. Om du tillhör denna grupp måste du gå till storebror X3500 (om du vill ha en Sony-modell).

För de flesta av oss är det dock inte relevant, och om du inte älskar att finjustera TV: n på sena kvällstimmar, blir du bra utan det.

Funktionen "Picture Frame" fungerade bra på de bilder som Sony själv hade lagt till, men när vi pluggar in vår egen minnessticka med privata bilder saknade vi en miniatyrbild av vilka bilder som var där. Vi misslyckades också med att zooma in eller skala bilder så att bilder som inte var 1920/1080 visades i sin ursprungliga storlek. Detta kunde ha blivit bättre.

Det som vi verkligen saknar på W4000-serien är MotionFlow-funktionen, vilket ger jämna och snabbare bilder med snabbspänning. Du måste hämta detta på X3500-serien för att få och priset hoppet är högt.

Slutsats

Jo, den här TV: n är inte heller perfekt. Det är fortfarande så bra att om vi skulle beställa en ny TV imorgon skulle det definitivt vara högt på önskelistan.

Det ser bra ut, ger dig en bra bild av TV-signaler och några mycket bra bilder på HD-material. Dessutom, när du får 40 tum till 12 000 om du handlar, är det definitivt ett fynd.

P. S. Den 40-åriga guiden pris var 16 500 vid lanseringen. <999 >>> Här hittar du alla tv-test (Dingz. No)

ADVERT

Mest populära