All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Individuella färger kan öka värdet på ditt hem

- Speciellt en färg som sover mest illa i

- Första intrycket är viktigt och väggarna blir trötta, men det finns inget som du kommer att märka vanligt. Det kommer att finnas lite osynligt damm på dem och målningen kan göra det ser friskare ut, säger Tale Olivia Henningsen, färg och toppexpert i Fargerike.

Och när du gör det är det värt att ta med oss ​​att nordmän fortfarande tar fler färger i vårt hem efter en lång period av mycket vit och minimalism.

- Vi ser att trenderna nu går emot flera av de mjuka färgerna - mörkare pasteller. För några år sedan var allt vitt, då blev det gråare, och sedan mer neutrala färger, som igen glidde in i dessa mjuka nyanser. Vi ser också att det finns mer tapeter och textilier för att göra det lite kallare, påpekar Henningsen.

Dropp "megler white"

När du ska sälja din lägenhet är det alltid tillrådligt att ge det lite uppfriskning först, och även om det mest har varit vita lägenheter att titta på showen, kan du våga för att ge den en liten färg - även före försäljning.

- Det har varit mycket vitt. Det är något vi kallar vit och vitt, men då förlorar lägenheten hela sin identitet, anser Henningsen.

Arne T. Sogn, fastighetsmäklare i Krogsveens avdelning vid Grünerløkka i Oslo, håller med om.

Men han förnekar mycket starka färger och skiljer sig för mycket. Kom ihåg att det inte är du som bor i lägenheten och att det är trevligt att ge alla köpare möjlighet att ta hand om lägenheten i sin egen stil.

- Du kan välja en nykter ton och sedan ha färgelement på kuddarna och inredningen på annat sätt. Då kommer köpare att komma ihåg den lägenheten med petroleumfärgade handdukar i badrummet eller den blå stolen, tänker han.

Enligt Sogn finns det flera bildskärmslägenheter med färger idag, och det kan säkert förbättra intrycket av lägenheten.

- Vi ser att färgskalan nu går mer mot grå, och även petroleumfärgerna.

Men vilken färg du ska gå för och hur mycket du ska spendera på den kommer till vem som är i publiken, säger han.

- Till exempel i fantastiska lägenheter är det inte alltid tillrådligt att få det så mörkt, så det är viktigt att se hemmet och målgruppen.

Dra människor för att se

- Att måla väggarna kostar inte hela världen och jag rekommenderar det ofta. Intrycket av både lägenheten och bilderna blir mycket bättre, säger fastighetsmäklare Marte Guldahl i Fastighetsmäklare 1 i Gamla Oslo.

Här är många överväganden som behöver tas.

- Det är alltid trevligt att måla, men du kanske vill välja neutrala färger. Vit kan snabbt bli lite tråkigt, men grå, beige och ljusblå kan vara bra, tror hon.

- Kontrastväggar i neutrala mattfärger ser ofta bra ut på bilderna och är lätta att kombinera med, påpekar Guldahl.

Enligt mäklaren kommer lite fler färger att dra personer till din lägenhet. Bilderna blir trevligare och lägenheten ger ett större intryck på köparen. Men det är inte bara väggens färg. Det är också tillrådligt att ha en röd tråd med möbler, växter, bilder på väggarna och örngott.

- Det övergripande intrycket folk är kvar efter att ha sett bilderna är avgörande för huruvida de kommer på utsikten eller inte, tror hon.

Blå är nordens favoritfärg

För att hitta rätt färg är det lämpligt att göra lite forskning. Tänk på vad du tycker om dig själv, men kom ihåg att det inte är du du målar för. Att ge köparen viss frihet att ta hand om lägenheten som det är klokt.

- Om du tittar på trenderna som kommer från utlandet och kryper här, ser du att de flesta människor går ifrån hela vita, så du kan göra det lite mer personligt. Det betyder inte att du ska måla det chockrosa, men kanske gå lite mer - lite bakgrundsbild till exempel, säger Henningsen i Fargerike.

Ska vi tro Henningsen är den blågröna saken som lockar, medan blå är nordens favoritfärg.

- Men det finns regionala skillnader, och jag tycker att det är en bra idé att gå igenom en färgbutik och fråga om hur det är att sälja och vad folk gillar just nu. Det är en skillnad om du ska sälja en lägenhet på Grünerløkka och ett hus utanför Oslo, betonar Henningsen.

Och även om färgerna är trevliga och vi fortfarande ser dina ögon upp för lite mer tråkig, undrar du nog när du ska sälja. Då är det speciellt en färgskala som kan fungera bra.

- Det är nog bra att tro att det kommer att vara neutralt så att människor kan räkna ut hur de vill ha det där. Den blågröna skalan är väldigt tacksam. Natur och blå toner är saker som norrmän gillar väldigt bra.

kommer alltid att vara positivt för försäljningsjobbet

Hur mycket en jacka eller två färger har att säga för din vinst är inte lätt att säga och det beror helt klart på både utgångspunkten och resultatet, men du borde ta en promenad Det finns liten tvekan om affären före försäljning.

En av dessa färger måste du undvika i köket

- Det är svårt att säga krona och öra, men det har ett plustecken, säger Sogn.

Skulle vi tro mäklare, kommer många gärna att flytta sig direkt när de köper ett hem. Och även om Norge är ett "renoveringsland", är det inte alla som gillar att röra sig.

- Speciellt i den yngre garde och i mindre lägenheter finns det många som vill hitta en plats där de bara kan flytta in och börja leva, förklarar hon.

Vill du läsa mer av sådana saker? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ klicka på Facebook.

ADVERT

Mest populära