All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Sol produkter som du har råd

solar baserad energi är uppenbart en viktig teknik i arbetet med att skapa en värld baserad på förnybar energi. Det kommer dock troligen att ta mycket lång tid innan världens hushåll bygger på den fantastiska energikällan solen är faktiskt. Och i det här landet, vi kommer förmodligen förmodligen aldrig att kunna basera ditt samhälle energibehov på solenergi - helt enkelt därför att solen är i stort sett frånvarande under säsongen där energibehovet är som störst.

Under sommarmånaderna finns det dock få länder som kan mäta med Norge när det gäller antalet timmar av dagsljus. Och så är det inte riktigt idiotiskt att sälja solcellsbaserade produkter här i landet ändå.

Miljö?

Naturligtvis är miljövänliga och klimatvänliga solcellsprodukter naturligtvis öppna för diskussion. Produkterna måste vara tillverkade av något - och detta "något" kommer i slutändan alltid att komma till naturen. Produktionen av produkten kommer nödvändigtvis leda till koldioxidutsläpp på ett eller annat sätt. Och i värsta fall leder produktionen till utsläpp till och förorening av den lokala miljön.

Läs även: Solpanel på hytten

Panel och batteri

Vad sägs om dig?

Hur många solcellsprodukter äger du? (Closed)

Ingen (45%) 397

3 eller mer (29%) 252

1 (16%) 140

2 (8%) 73

Inte (2%) 15

Nedstigningen är inte kontrollerad och speglar endast läsarnas egna åsikter.

Vad som helst är att solcellsbaserade produkter producerar sin egen energi. Detta görs med en liten solpanel, som vanligtvis skickar ström till ett litet batteri. Då kan du - närhelst du vill - slå på enheten, som sedan extraherar ström från batteriet för att driva sig själv. Och så har du faktiskt laddat ner helt gratis och miljövänlig energi från den fantastiska stjärnan vi kallar solen.

Slipper kablage

Den kanske största fördelen med sol-produkter, är dock att du kan använda dem i kabinen, friggebod, båt och andra ställen där man inte har tillgång till ett kraftnät. Även elförsörjning innebär också att man måste gräva ner kablar om du vill belysa entréer, blomma eller vackra träd på natten.

Till exempel finns ett antal strålkastare som du helt enkelt bara kan komma ner i marken. Lampan innehåller allt som behövs: solpanel, batteri, dioder och skymningssensor.

Läsning lampa från Ikea - 139 kronor styck

Tabell lampa från Ikea - 249 kronor styck

golvlampa från Ikea - 269 kronor styck

lampa från Ikea - 249 kronor styck

Lyspåle från Ikea - 99 miljoner

Lysslange från Ikea - 129 miljoner

lätta kedjor från Ikea - 199 kronor styck

cykel Headlight från Clas Ohlson - 249 miljoner

Garden lykta från Clas Ohlson - 179 miljoner

Garden lykta från Clas Ohlson - 49 miljoner

Bluetooth-headset från Clas Ohlson - 699 miljoner

Laddare för mobiltelefoner, musikspelare, kameror, etc. från Clas Ohlson - 199 miljoner

Laddare för mobiltelefoner, musikspelare, kameror, etc. från Jula - 199 miljoner <999 > Laddare för laddningsbara batterier som AAA, AA, C, D och 9-volts från Jula - 199 miljoner

Ventilation fläkt far Jula - 1.295 miljoner

Fan från Jula - 299 miljoner

husnummer armaturer Norsalg - 119 miljoner

husnummer belysning från Globy - 498 miljoner

Mobiltelefoner från Samsung (S7550), som säljs bland annat av Elkjøp (3 SEK 549), Expert (3,449 SEK) och Lefdal (3 295 SEK).

Mobiltelefon Charger från Lefdal - 295 miljoner

Garden Spotlight från Jula - 79 miljoner

Garden Lykta från Jula - 179 miljoner i 3 stycken

Garden Spotlight från Clas Ohlson - 139 kronor för 2 delar

Sol- Rola Underlägg från clas Ohlson - 129 miljoner

Garden Spotlighter från järnaffären - 149 miljoner i 3 stycken

ventilationsfläkt från järnaffären - 399 Mkr

rörelse aktiverad ljus från järnaffären - 169 miljoner

Upplyst utetermometer från järnaffären - 149 miljoner

Ficklampa från järnaffären - 199 miljoner

lampa från järnaffären - 129.000.000

Garden lampa från järnaffären - 129.000.000

Garden lampa från järnaffären - 149 miljoner

Garden lampa från järnaffären - 109 miljoner för 4 st

Ground Lighting Biltema - 129 miljoner för 2 stycken

i fotoalbumet hittar du 34 sol-produkter med pris och återförsäljare. Artikeln fortsätter under fotoalbumet.

Många timmars ljus

Precis sade dioder, även kallade LED (Light Emitting Diode), är den främsta anledningen till sol baserade produkter har varit mycket mer intressant under de senaste åren. Dioder är mycket energieffektiva jämfört med traditionella glödlampor, vilket innebär att även små Solpaneler och blygsamma batterier kan ge ljus för många timmar. Ikea säger till exempel att deras soliga "glödlampa" kommer att kunna leverera hela 9 timmars ljus baserat på 8 timmars laddning i direkt solljus.

En hel del att välja från

rörelse aktiverade ljuset från järnaffären - 169 miljoner mer

Laddare för mobiltelefoner, musikspelare, kameror, etc. från Jula - 199 miljoner mer Bordslampa från Ikea - 249 kronor styck mer Vi har också tittat närmare på svenska "quad band" Biltema, Clas Ohlson, Ikea och Jula har att erbjuda och hittade ett antal cool och några användbara produkter - liksom några av de mer Harry striden.

Gemensamt för alla aktörer är att de erbjuder olika sorters trädgårdsljus. De mest prisvärda produkterna kostar upp till 50 kronor per styck. Trädgård lampor är både höga och låga varianter och medan majoriteten rikta strålen mot marken, det finns också varianter utrustade med privat glödlampa. Clas Ohlson har faktiskt en variant som är inbäddad i en konstgjord sten. Fortfarande andra är avsedda för delvis begravning.

Lampor och dekorationer

Biltema erbjuder en lampa lämplig för montering i trädgårdar, garage, uteserveringar, husvagnar och liknande. Medan Ikea faktiskt erbjuder läslampor, taklampor, bordslampor och stållampor i flera olika färger. Ikea har också fokuserat på fler "värdelösa" lampor, i form av dekorativa lampor och liknande. Flera nätbutiker erbjuder också solcellsnummer. Flera butiker säljer olika facklor, medan Clas Ohlson erbjuder soldriven cykelljus.

Fläktar och laddare

Den stora majoriteten av produkter är således utformade för att producera någon form av ljus.Biltema och Jula erbjuder dock också olika typer av fans, vilket kan vara till nytta när solen skiner. Många aktörer säljer också soldrivna laddare avsedda för laddning av mobiltelefoner, MP3-spelare, digitalkameror och liknande. Vid julen hittade vi också en separat produkt avsedd för laddning av uppladdningsbara batterier.

Mer eller mindre användbar

Några av de mer värdelösa vi hittat är en så kallad Solar Rola Coaster såld på Clas Ohlson. Detta använder solenergi för att hjälpa en kula upp till en berg-och dalbana - varefter bollen rullar ner till hissen igen. Några av de mest användbara - men samtidigt den dyraste - vi hittade var Samsung S7550 mobiltelefonen. Enligt tillverkaren är denna telefon tillverkad av återvunnet plast och laddas med en solpanel på baksidan.

Andra telefonälskare som är glada att sola kan också överväga det soldrivna Bluetooth-headsetet som säljs hos Clas Ohlson.

Du hittar en rad solprodukter med pris och återförsäljare i fotoalbumet.

Läs också:

Solpanel på stugan

  • Ljusa nyheter till vardagsrummet
  • ADVERT

    Mest populära