All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Soho kök & Lounge

Byggnaden är från 1923. Från början var det Manger Dairy utanför Bergen här drev produktionen, inklusive en gammaldags mejeri butiker. Här var järnet, skumrummet, saltrummet och kallrummet. Sedan tog över Bergen Mejeri, som Western mejeri - upp mejeri operation avslutats och gården efter kriget byggdes till Forest Hotel. Den tiden slutade även om hotellet i en mellanperiod kallade H. C. Andersen Hotell. Lokalerna där restaurangen ligger nu hade också en bar som heter The Grimme Elding. Men tiden krävde att någonting skulle göras - Håkonsgaten 27 var ett förstört hus.

Hösten 1997 köpte Christian Foss gården. Det första som gjordes var att komma in i det gamla hotellet. Ut försvann allt som gamla, alla rum renoverades och 1999 öppnade Crowded House.

-Planen var att fullt ut utnyttja gården. Jag skulle göra något nyskapande i Bergen - ett nytt koncept med en ny design, en bar och restaurang komplex, berättar hyresvärden Christian Foss.

En trend skapar

Han kallade sin Espen Galtung Døsvig, en trend skapar restaurangen front i Bergen som nu är huvudägare i Soho kitschen & Lounge. -I våren 2000 kontaktade vi inrikesplan AS eftersom vi hotellet skulle erbjuda gästerna i Crowded House något mer, en kombinerad reception, bar och kafé. Vi visade upp det gamla mjölkrummet till inredningsarkitekterna med sikte på att få en riktig restaurang.

Efter noggrann planering slutfördes projektskottet i sommar 2001 och i november blev baren och restauranghuset färdigställd. I restaurangrummet har några av de ursprungliga mjölkmarkerna bibehållits för att länka samman historien.

Läs mer i Color Magazine 05/2002

ADVERT

Mest populära