All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Mjuk, färgglad och härlig

Tidigare sa du att "mindre är mer. "Detta är definitivt inte fallet i textilier längre. Nu finns det mycket att ha mer som gäller.

Hela trendbilden rör sig mot ökad komfort, komfort och varmhet, och därmed kommer efterfrågan på tyger också.

Gardinerna är tillbaka

Efter ett långt och nästan obetydligt årtionde är textilierna tillbaka i den inre mote. Lift gardiner som följde med minimalism, kommer vi att fortsätta att ha, förutom långa och eleganta höjder sydda på klassiskt sätt. Det ska tyckas att det finns kvalitet, gardinerna är noggrant utvalda och anpassade till rummet och fönstret.

Kombinerat med fler färger och mönster har vi huvuddragen i dagens gardinmode.

På textil- och gardinleverantören Borge bekräftas detta intryck.

- Vi sålde fler färdiga gardiner, för två år sedan, medan nu vi säljer mer av textil böcker, säger Birgit Torkildsby chefsdesigner Borge.

Material Kontrast Spel

Textilier kan mjuka ett rum. De kan ge oss en känsla av kos och god atmosfär.

- Det är ett organiskt element i rummet, säger interiörkonsulent Ellen Skifjeld.

Hon rekommenderar att alltid tänka släta, mjuka, tunna och tjocka material, i kombination och kontrast till varandra och miljön.

Textilier med en struktur ger till exempel en annan upplevelse än mjukare tyger.

- Det bygger och ger effekt, säger hon och lägger till; För grova paneler, till exempel, är silke bra.

Om färgen är matt bör man välja grova textilier. Det ger kylning med materialkontrast. Och välj en stolpe som liknar väggen, tycker hon.

Gardiner Mark

Ellen Skifjeld säger att mjuk mjukhet hjälper till att svalna. Dessutom fungerar gardiner som markörer.

- Man bör vara uppmärksam på detta. Vill du ha gardiner på vardera sidan av fönstret, eller vill du skjuta gardinen på ena sidan till ett hörn? Genom att göra sistnämnda får rummet ytterligare fokus och vikt, eftersom gardinen får något att relatera till. Det är också viktigt med långa gardiner så att de inte ser ut som en slips på väggen, pekar hon på.

Byggnadsställningar ger ett bra tips när du drar gardiner på flera fönster i samma rum.

- Låt gardinerna till fönstren tills sidoväggen vara som, men låt gardinen till det andra fönstret för att få en design som tas från något annat i rummet; som mönster från en soffa. Det ser inte ut som om du har köpt hela rullen, säger hon.

Slutligen mer rik

Människor som brinner för mode och innan var minimalistisk, tycker att det är mer legitimt att använda tyg nu.

- Slutligen har vi gått emot en mer överdådig textilutveckling. Nu kan gardinstofferna vara tjockare, mörkare och helst vila på golvet. Det är mer mönster och mer lyxigt, sammanfattar Jannicke Sveen i Interiragentures J.Sveen, INTAG.

- Det här är förhoppningsvis början på en period med att använda mer vågiga färger, även på huvudmöbler och gardiner, lägger Ellen Lind till Green Apple.

Enligt Lind är gardiner med emalj ut "och nu måste det finnas klassiska sömmar. Flera väljer också mellanliggande och fullhet.

- Dessutom finns det tydligare textilier, även linne säljs nu med metalltryck, avslutar hon.

ADVERT

Mest populära