All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Mjuka och hårda golv

från camping till Armani

Det är inte riktigt samma utseende på RYA ligger i husvagnen eller i kabinen, som golvet vi finner i Armani butiker runt om i världen. Raden i vinyl från antiken har fått en ny revolution. De moderna varianterna av den vävda vinylrya finns som plattor eller rullas för mer fasta ytor. Ledningarna är svetsade ihop och förhindrar att damm och smuts tränger in i substratet.

Plastgolv är lätt att hålla rent och minimalt underhåll. Nytt på marknaden är plastgolv som rengörs och poleras, vilket gör att du inte längre arbetar när golvet läggs.

Kvalitet är nyckelordet

Solid filtar nycker bra, men mattor kan också justeras den storlek du vill. Kant ger bra kontrast på sisallignende mattor som nu på marknaden i ull och bomull kvaliteter med silvertrådar. Den lilla extra kan vara att välja en kant för mattan i läder.

Rufseteppe är väldigt populär och varvet är tjockt och långt. Materialen blandas ofta i ull, silke och linne. Några av trasorna är så spektakulära att folk hänger dem på väggen som dekoration!

Harder golv

Bamboo Golv i många variationer, såsom massivt trä, parkett eller plattor (faner) är en relativt nytt alternativ för golv i den norska marknaden. Den bambu är lämplig för golvet när det är svårt, om fem procent hårdare än ek och har en större densitet än normalt trä parkett.

Hur ofta kan jag slipa golvet?

Frågan uppstår trots att sanningen är att de flesta människor hellre byter golv än att mala parketten. En ny parkett i ek är tillgänglig med ett ytbehandlat skikt som kan slipas bort om så önskas. Det är inte säkert att det är nödvändigt att slipa, leverantören har 25 års garanti på ytan under normalt slitage. Valet av golv är svårt för urvalet är otroligt: ​​lackad, oljad, färgade eller glaserat - i alla nyanser från vitt till svart.

ADVERT

Mest populära