All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Vad är din sömn?

Det värsta ljud i sovrummet är snarkning, men knirring i sängen kommer som ett bra nummer två. Speciellt när du delar din säng med alltid förändrade positioner bara vad du gör för att somna och det låter som om sängen rippning ...

Förutom att ta plats bland andra övningar i sängar, som i allmänhet innebär delvis häftiga rörelser av spelarna. Detta kan vara ledtråden att nå sådana höjder att det kommer att finnas en punkt i bostadsgruppen om du har rätt otur eller mycket aktiv. Eller båda. (En lösning är att inte ge upp förrän sängen går sönder, då problemet är inte bara fast utan elimineras.)

Var försiktighets en är ljud är både individuell och situationsanpassat. Vissa människor somnar, oavsett tid och plats får de bara anledning, andra måste gå igenom ritualer som inte kan motstå avvikelser. Och knirking ingår inte i listan över sömnlösande faktorer.

Så vad kan du göra för att inte få en säng som knackar?

Kontrollera dessa sängar!

Vad orsakas av knirking?

Rippning är att två (eller flera) delar inte är så fasta som de borde, eftersom konstruktionen är avsedd. När konstruktionen laddas, gnuggar ytorna mot varandra och båda eller en del placeras i vibrationer. Detta kan vara i form av gnidning, men när kontakten mellan ytorna glider och tar tag igen med relativt hög frekvens, får vi vad vi kallar gnissel, som också kan ses som ett slags puls gnidning.

Sprickbildning kan vara mellan de metallföremål (gamla sjukhuset säng), från trä och metall (kopplingar, spikar och skruvar från trä) eller trä från trä.

När du väljer en säng

Vill du ha en säng som också kan placeras i och dessutom vara lagringsutrymme med lådor nedan? Sedan ser du fram emot en sängbänk och dessa är gjorda av trä. Och vi talar om mycket träarbete.

Här står du inför en enorm potential!

Illustration Foto: Ikea mer

I en sådan struktur, det finns många och stora ytor mot varandra, och om det inte redan är gnissla så fort det är installerat, så är det bara en tidsfråga.

Mer klassiska sängversioner med både huvud och fotstöd är nästan i samma liga. Här är också ganska stora ytor som skruvas samman och utsätts för belastningar. Sprickning borde inte komma som en överraskning.

Det kreakiga bästa alternativet är en högkvalitativ rammadrass. Det består, som namnet antyder, av en solid träram som omsluter madrassen själv med fjädrar och allt. Madrassen kan inte avlägsnas, den har inga sidor eftersom det är ramen som är sidorna. Därför namnet.

Det enda du gör för att få en säng ur rammadrassen är att skruva benen till önskad höjd och slut.

Till skillnad från sängen är rammadrassen helt utrustad.Det är både skruvat och limt och vanligtvis fryser i hörnen, så det kommer att vara mycket problem för att det ska knäcka. Om det börjar med detta är det faktiskt ett tecken på att det håller på att falla ifrån varandra och behöver repareras.

Läs också: Supersmart Bed Solution

Vad kan du göra med en säng som kraschar?

Cracking förutsätter därför att något rör sig och att det inte sker utan viss motstånd. Det första du måste göra är att se till att allt är så bra som möjligt. Bara hämta vad som behövs av sexkantstangenter, skruvmejslar och kontakter och dra på.

Om konstruktionen är bra kan det vara tillräckligt och då har du tur.

Illustrativt foto: Ikea Visa mer

Om detta inte fungerar finns det två olika sätt att lösa problemet. En handlar om att stoppa rörelserna, den andra undviker hög friktion mellan ytorna.

Om du inte förväntar dig att demontera sängen, kan du helt enkelt klistra in den. Du lossar skruvarna, använder vanligt vitt sneakerlim, sätter in goda doser överallt där ytor möts och kollapsar. Limet som visar sig torkar av med en våt trasa eller svamp omedelbart. Vänta på att detta ska få märken, se till att ta bort allt innan det börjar torka. Röd spytt kan användas om du märker limrest senare. Limet torkar relativt snabbt, men ge det en dag att bota.

Limningsalternativet är att se till att friktionen är minimal mellan ytorna. Ett bra material känns, det här används i piano mekanik, till exempel, de ytor som är i kontakt glider lätt och tyst mot varandra. Det är bra med att känna att detta också fungerar i tryck.

Få en filt med några millimeter tjocklek och en färg som passar. Den är skuren i bitar som passar precis mellan de delar som ska skruvas ihop. Där skruvarna ska vara, skär du bara en linje när skruven går igenom. Då har du lycka till.

Sängbasen kan också knäcka, men om du limar filterremsor på listorna i sidorna där den står emot och sätter på den, blir den tyst.

Detta låter ge dig en knäckfri säng, men det är ingen garanti. Vi försökte detta på vår sängbänk, som var i gästrummet. Det blev mycket bättre, men det visade sig att vi var tvungna att bryta isär och klistra in det igen om vi skulle bli av med alla knäckande. Det knuffade inte bara där vi skruvade de enskilda delarna, men också inuti de enskilda delarna. Sängbänken hade därför avslutat sin sängstatus och återupptogs som tidigare.

Hur sover man gott på natten

Hur är det med metallbädd?

Metallbäddar är ett kapitel för sig själva. De får inte lime, och filten är inte en bra lösning här.

Det första du gör är att (liksom träbäddar) se till att allt är skruvat ihop. Om det fortfarande råkar kan det finnas flera anledningar. Det är antingen sängdelarna som knäcker i kontakt med varandra, eller skruvarna som knakar i trådar eller genomgångar.

Illustrativ bild: Ikea Visa mer

Lösningen är att sätta in alla skruvar och matar med fett som tål tryck utan att förlora smörjmedlet. Du kan använda symaskinolja eller universalspray (CRC 5-56, WD-40), men det kommer inte att strömma och kommer inte att vara så länge.

Det som fungerar bäst är litiumfett som finns i många olika sorter och färger och finns där du köper pengar till bilar och andra motorfordon. Det är som allt annat som trötthet, men genom noggrann applicering och noggrann torkning går det bra.

Senaste utväg

Om ingenting är viktigt, lägg madrassen på golvet. Vi hoppas att det inte visar sig vara vad som knäcker ...

Som alltid delar tipsen med oss ​​och andra läsare i vårt forum!

ADVERT

Mest populära