All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Så ofta bör du tvätta tak och väggar

I ljusa tider uppträder fläckar och smuts. Inte konstigt eftersom damm och pollen kan binda till väggar och väggar. Frågan är hur ofta vi ska tvätta dessa lägenheter. Carina Jonsson på Orkla House Care har svarat.

En gång om året

TVÄTT: - Det beror på hur mycket smuts du komma in i huset, men i allmänhet skulle jag säga att det är tillräckligt för att tvätta tak och väggar en gång om året, säger Carina Jonsson Orkla House Care "> tvätt. - det beror på hur mycket smuts du komma in i huset, men i allmänhet skulle jag säga att det är tillräckligt för att tvätta tak och väggar en gång om året, säger Carina Jonsson Orkla House Care

& minus;... det beror på vilken typ av livsstil du har Lüfter du mycket damm och pollen lättare komma in använder du en massa ljus och trä med, blir det lättare sot De som röka inne. . bör också tvätta oftare Men ganska allmänt, skulle jag säga att det är tillräckligt för att tvätta tak och väggar en gång om året, sade hon

Hur

bort med mop:. experten tror alla städjobb ska börja med en torr mikrofibermopp - det beror på moppen blir statisk och fungerar som en damm magnet "> Bort med mop:.. experten tror alla rengöringsuppgifter bör stjärna te med en torr mikrofibermop. - Det beror på att moppen blir statisk och fungerar som en dammmagnet.

Jonssons tvättrecept är enkelt.

& minus; Använd alltid en torr mikrofibermop för att tvätta. Moppen blir statisk och fungerar som en dammmagnet. Sedan applicerar du rengöring med hjälp av en lågtrycksspruta. Blötlägg bara 1-2 meter i taget för att tillåta det att fungera i några minuter. Tvätta med tak och väggmop där du har fuktat. För att skölja ytorna, ta en ny mikrofibermop och fukt den med vatten och dra över, förklarar hon.

The Hard Shields

Jonsson tror att målade mattak blir lättskärmade när de tvättas.

& minus; På mattak är det nästan omöjligt att undvika avskärmning. På samma sätt är väggarna lätta och mätta. Först försök på en plats som inte är så synlig, rekommenderar hon.

Smart Wash före Paint

Jonsson rekommenderar att man använder hushållstvätt eftersom det emulgerar fett utan tvål.

& minus; Om du väljer att måla efter en tvätt, är du också säker på god vidhäftning, säger hon.

ADVERT

Mest populära