All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så mycket du får för 600. 000

Så mycket får du för 600. 000

 1. Den lilla skillnaden ...
 2. För 600. 000 får du ...

Förra veckan riskerade många av landet att skaffa skräpdesignmöbler för administrationen av Helse Førde-chefen. Staggering 590 000 kronor tillbringade verkställande direktören Jon Bolstad om utrustade kontor och mötesrum med läckra kex, undertecknade Walter Knoll, enligt Dagbladet. nr.

På Dagbladet. nej, kan vi läsa att han delvis hade köpt följande:

 • Walter Knolls soffa tillsammans: 58. 412 miljoner
 • Tillhörande soffbord: 6. 195 miljoner
 • 10 Walter Knoll Jason Konsol stolar: totalt 99. 760 miljoner < 999> Konferensbord bord~~POS=HEADCOMP: 10. 413 miljoner
 • 30 Walter Knoll Jason lite stolar: totalt 226. 882 miljoner
 • totalt: 401. 662 miljoner *
 • lite experiment

Den enskilde vill betala stora Sommar för designklassiker, vi är ganska glada. Men om ett sjukhus med ekonomiska problem drabbar stor handel, har vi så många motsatser att vi inte kommer med dem här eftersom det kommer att spåra hela träningen. Vi har helt enkelt ljus runt lite för att se vad vi kunde ha fått ut ur Health Førde budget - och summan motsvarande rad möbler skulle ha fått i tre av de största möbelkedjor; IKEA, Skeidar och Bohus. Vi kontaktade dem och bad om följande:

Skinnsoffa för väntrum

 • Soffbord
 • Stolar för att möta
 • Chief Stolar
 • Konferensbord
 • Skeidar: - Penis Extension för dåliga chefer

Vi kallar Siw Grindaker, informationschef på Skeidar, som redan har gjort en smörgåslista från möbelhuset, inspirerad av Bolstas val av designmöbler. Priset är helt annorlunda.

- Jag har granskat våra produkter och funnit alternativ som ser ganska identiska ut med den utvalda möbeldesignerns möbler bland våra designmöbler, säger Grindaker. Hon betonar att hon självklart kan få billigare möbler på Skeidar, men hon har valt ut de designmöbler som de har här.

Här är listan:

1 BoConcept Hörnsoffa: 34. 270 miljoner

 • En design tabell i glas och krom: 1. 740 miljoner
 • 30 Vega Stolar i läder och stålrör à 2 529 miljoner: 75. 872 miljoner
 • Huvud table (2, 63 meter): 6. 443 miljoner
 • 10 Wing boss stolar à 6 889 miljoner: 68. 890 miljoner
 • Delsumma: 187. 215 miljoner
 • Skillnad: 223. 447 NOK
 • - Handlar en för en summa i denna ordning med oss ​​får 20 procent rabatt, säger Grindaker. - Det innebär att den totala summan med oss ​​skulle ha varit 149. 795 miljoner mot över 400 000 används, vilket ger en prisskillnad på över 250 000. Det kan finnas några sjukhusbäddar av det, säger hon.
Men alldeles bortsett från att hon säkert en borde ha sett att hälsa Forde valt Skeidar möbler, vad hon tycker om möblerna val?Till exempel, huvudsätet?

- En penisförlängare för dåliga chefer! Ju dyrare stolen desto sämre är chefen, hon ler. "Här kan du få bättre värde och bättre stolar. Ta till exempel stolen vi har valt ut, Wing. Bra och bekvämt, och du får till och med en puff på ditt köp.

Om vi ​​hade tillbringat hela budgeten på Vega Stolar från Skeidar ... hade vi kunnat ha råd att köpa mer än tre gånger så många som de som du kan se här!

Foto: Skeidar mer Scrolla ner för mer

Bohus: Komplett kontor för 5. 000

- 7 500 för en stol! Kanske tycker du bra, Per-Ivar Ekeberg skrattar i Bohus. - Med oss ​​kan du få ett komplett kontor för 5 000 kronor. Vi tar en titt på webbplatser för att hitta en snabb och enkel val som passar vår lista, eftersom vi inte är ute efter ditt hemmakontor den här gången:

Canberra hörnsoffa huden: 15 995 miljoner

 • Joy soffbord i glas och krom 1. 995 miljoner
 • 30 Avina stolar i stål och plast à 795 miljoner, 23 850 miljoner
 • tabell Stad: 6. 295 miljoner
 • 10 Cato kontorsstolar à 995 miljoner: 9 995 miljoner
 • Delsumma: 58. 130 miljoner
 • Skillnad: 343. 532 miljoner.
 • Vi ber Ekeberg om hållbarhet av möbler avsedda för privat bruk kontra offentlig miljö. "Det är ett minimikrav för norsk lag, hur mycket mår möblerna kommer att stå", säger han. "Alla våra möbler uppfyller dessa krav, men klarar ofta mer, nästan vilken produkt som helst.
Ekeberg tillägger att det finns en skillnad i tygets slitstyrka. Hård användning Substansen ofta kostar mer och välja en som mest slitstarkt material, en soffa kostar mer. För skullens skull ersätter vi soffan vi hittade med en från Stordal han rekommenderar. Det kostar 30 000 kronor, vilket ökar totalbeloppet till 72 135 kronor. Detta ger dock en skillnad på 329. 527 kronor.

Billigst på IKEA

På IKEA hittar vi kanske inte oväntat mycket billigaste möbler. Vi hittade ingen hörnssoffa i läder, men improviserade med två 3-sits istället.

2 Kramfors 3-sits läder à 5 750 miljoner: 11 500

 • dalar soffbord: 249 miljoner
 • 30 Alexander konferensstolar à 495 miljoner: 14 850 kronor.
 • 10 Bonny kontorsstolar à 895 miljoner, 8 950 miljoner
 • Galant konferensbordet 2. 590 miljoner
 • Totalt: 38 139 miljoner
 • skillnad: 363. 523 miljoner
 • Avgjort billigare från den svenska möbler jätte, med andra ord.
Vi lät oss spela lite med siffrorna. Till exempel: Har Health Forde handlat på IKEA kunde ha multiplicerat alla tal med tio, och köpte 10x2 tresetere, 10 soffbord, 300 konferensstolar, 100 kontorsstolar och 10 konferensbord. Eller de kunde ha köpt 811 konferensstolar för det belopp som de spenderade på ovannämnda möbler.

För att läsa mer om hur mycket möbler de kunde ha fått olika platser för totalsumman på nästan 600 000 tryck här.

Möbler rådet Det luktar provinsialism

Enligt Knut Skoe, chef för Möbler rådet är inte prislappen på möblerna varumärket på fältet, även om han tror att det verkligen är möjligt att hitta lika bra och billigare alternativ."Frågan om huruvida ett sjukhus ska spendera så mycket pengar på att köpa denna typ av designmöbler kan också diskuteras, men det är ett annat sätt vi pratar, säger Skoe. Han verkar dock, det är bra att även en sjukhusledningen fokuserar på designmöbler, men att denna kurs bör vara en balans i förhållande till sjukhuset ekonomiska situation, och frågar retoriskt:

- Vare sig det är pengar för att investera i designmöbler, varför har de valde inte norska?

600. 000 kronor

Var skulle du köpa möbler om du hade sådant belopp tillgängligt? (Closed)

Bohus (26%) 183

IKEA (25%) 173

Jag skulle använda en lokal norsk möbeltillverkare, såsom LK Hjelle (21%) 149

Jag tror Health Forde gjorde en bra möbelbutik! (18%) 127

Skeidar (10%) 70

Nedstigningen är inte kontrollerad och speglar endast läsarnas egna åsikter.

Vi undrar om man borde förvänta sig att betala sådana belopp för att få bra, hållbara möbler.

- Nu vet jag inte om hälsa Forde köpte möbler som är speciellt utformad för offentliga miljöer, säger Skoe (medan soffan är avsedd för både den offentliga och den privata miljön, såsom Walter Knolls Jason serien faktiskt inte avsedd för allmänheten, men privat miljöer, enligt Walter Knolls hemsida, redigerad. notering.)

- Om en av de dyraste och bästa norska tillverkarna snart kommer att få samma pris. Men man kan också komma ut mycket billigare, genom att välja norsk design. Jag förstår verkligen inte att han har åkt till Tyskland för att hitta möbler - det finns många fina tillverkare i länet där han håller sig själv!

Enligt Skoe, till exempel, köper bra norska kvalitetssoffor från exempelvis LK Hjelle, Slettvoll eller Hødnebø till ungefär hälften av priset. Då får du både kvalitet och bra norsk design. - Ta till exempel en soffa från slettvoll i läder.

Skon pekar på mötesfaktaprogrammet, som testar hur mycket slitage olika möbler kan tåla. Möbler som passerar de svåraste testerna här bör vara lämpliga för användning i offentliga miljöer. - Till exempel, Hjellegjerde, Fora Form och Ekornes testa allt - och använder möbler factoring för att visa att möblerna klarar hård resa.

Skoe skulle emellertid inte köpa möbler för sådan användning på IKEA.

- Att säga så: Du kommer till Stockholm om du kör Lada också! Externa länkar:

Skeidar

Bohus

IKEA

Möbler rådet

Walter Knoll

Möbelfakta

NB Vi har så långt som möjligt hittat liknande möbler, men måste improvisera lite på vissa ställen. Möblerna kommer att skilja sig något i form och uttryck. DinSide kommer också ihåg att det här inte är en jämförelse mellan utseende eller kvalitet, men ett experiment för att se hur mycket vi kan få för ett belopp i fyra olika butiker.

* Siffror för soffbord plus konferensbord kompletteras av Grindaker från Skeidar.

ADVERT

Mest populära